İdeal İşlemci Sıcaklığı

Zelaroth

Kilopat
İdeal işlemci sıcaklığı ne kadar olmalı yaklaşık olarak yük altında veya boştayken olan durumları değerlendirirsek? Kaç derecelere çıktığında tehlike çanları çalmalı bizim için?

Şöyle bir değerlendirmede bulunursak;
Soğutma tam güçteyken(Orta düzey hava soğutma):
Boşta 35 50 arası görmeli
Yük altında 75 85 arası olmalı ancak soğutma tam güçte olduğu için 75e yakın olmalı.
Soğutma tam güçte çalışmıyorken yorum yapmak çok yanlış, bazı bilgisayarlar 70 derecede çalışırım ama sessiz çalışırım diye boşta 70 derece yük altında 75 85 gösterebilir, boştaki sıcaklık yük altındaki sıcaklık hakkında kesin bilgi sunmaz.

Şöyle bir değerlendirmede bulunursak;
Soğutma tam güçteyken(Orta düzey hava soğutma):
Boşta 35 50 arası görmeli
Yük altında 75 85 arası olmalı ancak soğutma tam güçte olduğu için 75e yakın olmalı.
Soğutma tam güçte çalışmıyorken yorum yapmak çok yanlış, bazı bilgisayarlar 70 derecede çalışırım ama sessiz çalışırım diye boşta 70 derece yük altında 75 85 gösterebilir, boştaki sıcaklık yük altındaki sıcaklık hakkında kesin bilgi sunmaz.

Benim Ryzen 5 3600 boşta 65-70 yükte 80-90 derecelerde iyi mi?

1613984577820.png

Boşta 24-25 derecelerde geziyor benimkisi yükte 45i geçmiyor bana nedense garip geldi bu sıcaklıklar. Yıllarca 80 derecelerde çalışan laptop kullandıktan sonra garipsedim.

Ryzen 5 Laptop kullanıyorum, boşta 30-45 derece, ağır yükte 55-65 derece. Uzun süre boyunca 80 derece civarlarında kullanımın uzun vadede zararı olacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı