Ideapad 100 RAM ekleme

Chewy

Hectopat
Öncelikle merhaba, laptopumda RAM yükseltmek istiyorum, halihazırda 4 GB RAM var, bir de ben 4 GB ekleyip 8 GB yapmak istiyorum, ancak hangi RAM uyumlu olur bilemedim o yüzden SS atacağım;

Spd'de bir de slot #1 var o da boş gözüküyor yine de onunda ekran görüntüsünü atayım;

Yardımcı olursanız sevinirim, kolay gelsin, teşekkürler.

1895 frekansı Kuzey Köprü hızıdır. RAM MHz değildir.
Yeni alacağınız RAM'ın özellikleri şu şekilde olmalıdır:

CL değeri: 11.
RAM hızı: 1895 MHz.
DDR3 RAM alacaksınız.

İsterseniz size bir tane bulup link atayım.

Yeni alacağınız RAM'ın özellikleri şu şekilde olmalıdır:

CL değeri: 11.
RAM hızı: 1895 MHz.
DDR3 RAM alacaksınız.
Hayır, 1895 MHz North Bridge hızıdır, yanı Kuzey Köprü hızı.

CL:11
RA MHz: 1600
DDR3 doğrusu.

@317678 DRAM Frequency kısmını 2 ile çarpıp RAM frekansını bulursunuz.

Aynen ben yanlış yere bakmışım bu CPU-Z kafamı karıştırıyor.

Ha bu arada DDR3 800 fazlasıyla az 1600 MHz yaparsanız daha iyi olacaktır. Anakartınız destekliyorsa.

Yalnız İdeapad 100 modelinde sadece 1 tane ram slotu var. 4 GB ekleyemezsin, onun yerine 4 GB ı çıkarıp direk olarak 8 GB takabilirsin, kendim kullanıyordum.

4 GB DDR3 1600 MHz CL11 1.35V SODIMM bellek alacaksınız. Voltajı 1.5 olan bellekler de var. Onlardan almayın, uyumsuz olabilir. Almadan önce cihazın içini açıp bakın. İki slot olması lazım ama kullanan arkadaş tek slot var diyor. Eğer öyleyse aynı özelliklerde 8 GB bellek alın. İçindekini çıkarıp yeni belleği takabilirsiniz.

Son düzenleme:

Evet, bende aynı şekilde 4 GB ek yapacaktım, içini açtığım da tek slot gördüm, anakarta kadar komple söktüm bilgisayarı belki bir sürpriz olur diye ama nafile, tek slot var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…