Ideapad 3 Gaming R7 5800H RTX 3060 Laptopta Anlık FPS Düşüşü

İşletim sistemi
Windows 11

Tuna Elma

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16gb
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
R7 5800h
Sorun gayet basit. Sistemim fazlasıyla yeterli olmasına rağmen fazlasıyla FPS düşmesi yaşıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?
Bilgisayarım "Lenovo Ideapad 3 Gaming".

Hogwarts Legacy etiketi var. Orijinal oynuyorsanız teknik sorunları var hatta bende empress deneyeyim dedim onda bile saçma yerlerde GPU kullanımı düşüyor. Her oyunda böyle ise belirtin lütfen.

tüm oyunlarda böyle mi? eğer hepsinde geçerliyse sıcaklık değerlerinize bir bakın, 90 derece üstüyse CPU kendini koruma altına almak için ghz düşürüyor olabilir

Bircok farklı nedeni olabilir.
* gpu sürücüsü güncelleme almıs olabilir.
* 8x2 ram olmayıp tek slot 16 olabilir
* cihazınız çok ısindığından thermal throttle yapabilir.
* donanımınız ne kadar iyi olsa da oyundan kaynaklı olabilir.

Zannetmiyorum ama guncellemeleri kontrol edin isterseniz. Yine msi afterburner ile de değerleri gösterip paylaşın. Daha iyi yardımcı olmaya çalışırım.

Tüm oyunlarda böyle mi? Eğer hepsinde geçerliyse sıcaklık değerlerinize bir bakın, 90 derece üstüyse CPU kendini koruma altına almak için GHz düşürüyor olabilir.

Aslında hayır diyebilirim. God of War'da böyle bir sorun yaşamamıştım. İşlemci sıcaklığı anlık olarak Max 95 dereceyi görüyor.

RAM'lerim 2x8 16 GB. GPU sürücüsü güncel. Afterburner değerlerini yarın işlerimi halleder halletmez atacağım.

Cihaz bazı oyunlarda normalde bekleyeceğinizden düşük FPS değerlerine ulaşıyor. Nedenini tam olarak çözebilmiş değilim. LoL 90 FPS orta ayarlar. Valorant 150 FPS lowest ayarlar gibi FPS değerleri var. Ancak garip bir şekilde bu FPS değerlerinin ulaşabilinecek en üst değerler olmadığının da farkındayım çünkü ayarları yukarıya çektiğimde normalde olması gereken FPS düşüşü ya olmuyor ya da az oluyor. God of War'u çok sorunsuz bir şekilde 120 FPS'lerde oynamıştım (orta grafiklerde) neden LoL gibi tost makinesinin bile kaldıracağı bir oyunu 90 FPS oynarken God of War gibi 3A bir oyunu 120-130 FPS oynayabildiğimi bilmiyorum. Gerçekten garip. Hogwarts Legacy oyununda da oyunu oynanamaz hale getirmese de FPS düşmesi yaşamam normal şartlarda beklenmeyecek bir şey bence.

*God of war oynarken GPU 60-65 CPU 75-80 derecelerde geziniyordu.

Yani bende de gtx1650, rzyen 5 4600h var ve lol'de vs daha çok fps alıyorum sizden... Nvidia denetim panelinden GPU'yu 3060 seçtiniz mi? Saçma bir şekilde mux switch'i olmayan laptoplarda GPU'dan hiç performans alınmıyor bazı oyunlarda ya, oysa ki aynı 3060 ile 400 fps alıyorlar ultra ayarlarda CS'de mux switch açıkken. CPU ağırlıklı oyunlarda ekran kartı sanki kullanılmıyor bu laptoplarda, saçma bir olay...

Hocam aynı laptopun RTX 3050 Ryzen 5 6600H kombinasyonunu kullanıyorum Valorant'ta en yüksek ayarlar 150 FPS veriyor bana GeForce Experience'dan sürücleri güncellemeyi deneyin.

Hocam dediklerinize göre RAM kısmında sorun yok gibi. Cihaz da güncel. Fakat işlemci sıcaklığı 95leri görmüş muhtemelen frekans düşürmüştür. Sıcaklık ve kullanımlardan eminseniz eğer grafik ayarlarından oyunun dahili veya ana GPU kullandığına bakabilirsin. Oyun içinde ana GPU kullanıldığından da eminseniz oyundan kaynaklı olabilir. Bazı oyun firmaları Denuvo kullanıyor kırılmasına karşın. Ve Denuvo da düşük FPS yaratabiliyor az da olsa.

Hogwarts Legacy sisteminiz ile değil de oyunun kendi hatası, dediğiniz gibi sisteminizde bir sorun yok diğer oyunlara göre. Oyunda teknik problemler var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…