Ideapad 3 laptopa RAM önerisi

Makaleler
9
Merhaba hocam bende de aynı model laptop var hangi oyunları oynuyorsunuz kaç fps alıyorsunuz yazar mısınız ?
hocam bizde yeni aldik valla test etme sansimiz olmadi yarin oyun yuklemeyi dusunuyorum deneyince yazarim sonuclar sizde nasil denedinizmi?

Ürün kargoya verilmediyse firmadan RAM'i arttırmalarını isteyin.
Siz takarsanız garanti sorun olabilir.
Bir de nasıl olsa harici ekran kartı var. 8GB RAM sorun olmaz herhalde.

CPU-Z'den Memory ve SPD kısımlarını atarsanız ona uygun RAM bulunabilir.
Genelde bu uygun oluyor ama genelleme yapmak doğru olmaz. İçerisindeki RAM'e göre Dual channel uygun olup olmadığına bakmak lazım.

Lenovo ürünlerde garanti sorunu olmuyor, arayıp teyit ettirebilirsiniz. Donanım bilgisi için aradığımda bana öyle söylemişlerdi.

CPU-Z'den Memory ve SPD kısımlarını atarsanız ona uygun RAM bulunabilir.
Genelde bu uygun oluyor ama genelleme yapmak doğru olmaz. İçerisindeki RAM'e göre Dual channel uygun olup olmadığına bakmak lazım.

Lenovo ürünlerde garanti sorunu olmuyor, arayıp teyit ettirebilirsiniz. Donanım bilgisi için aradığımda bana öyle söylemişlerdi.
sağolun hocam windows kurmak icin pc abimdeydi yarin alinca onlara bakip atarim foruma sizce aaa oyunlarda 8gb ram sıkıntı cikarirmi? lol valo gibi oyunlarda cok fark ediyormus onu duydum

Hocam bizde yeni aldik vallahi test etme sansimiz olmadi yarin oyun yuklemeyi dusunuyorum deneyince yazarim sonuclar sizde nasıl denediniz mi?

Makine çok ısınıyor ve istediğim performansı açıkçası alamadım. Benimki Ryzen 5 5600h + RTX 3050 Ti ekran kartı versiyonu 8 GB RAM 512 GB SSD.

Ekran kartı sıcaklığının 88 dereceye kadar çıktığını gördüm.

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama arkadaşta aynı bilgisayarın farklı versiyonunu kullanıyor hem bilgilenir. Sürücüler güncel mi? Odanız sıcak mı? Yük altında mı o sıcaklıkta? Öyle aşırı yüksek değil fakat olabildiğince yüksek geldi bu değerler. Çünkü Lenovo bilgisayarların soğutması iyi deniyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı