IdeaPad 700-15ISK NVMe M.2 SSD desteği var mı?

Sanane knk

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bu forumda da birkaç kez sorulmuş ama kimse net bir cevap alamamış. Şimdi benim bilgisayarım Lenovo IdeaPad 700-15ISK 80RU modeli. Bilgisayarda halihazırda 1 TB HDD var ve ben buna ek olarak SSD takarak işletim sistemini ona aktarmayı düşünüyorum.

500GB SAMSUNG 970 3500/3300MB/s EVO PLUS M.2 NVMe MZ-V7S500BW

Bu ürünü alsam ve taksam bilgisayar görür mü SSD'yi? Çünkü sitesinde Max 256 GB gösteriyor M.2 desteği, görse bile ısınma sorununa yol açar mı acaba ve belirtilen hızları alır mıyım? Ve SSD öneriniz varsa bu fiyatlarda söyleyebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba, bu forumda da birkaç kez sorulmuş ama kimse net bir cevap alamamış. Şimdi benim bilgisayarım Lenovo IdeaPad 700-15ISK 80RU modeli. Bilgisayarda halihazırda 1 TB HDD var ve ben buna ek olarak SSD takarak işletim sistemini ona aktarmayı düşünüyorum.

500GB SAMSUNG 970 3500/3300MB/s EVO PLUS M.2 NVMe MZ-V7S500BW

Bu ürünü alsam ve taksam bilgisayar görür mü SSD'yi? Çünkü sitesinde Max 256 GB gösteriyor M.2 desteği, görse bile ısınma sorununa yol açar mı acaba ve belirtilen hızları alır mıyım? Ve SSD öneriniz varsa bu fiyatlarda söyleyebilirsiniz.
İşlemci modeline göre anakartı değişiyor. i7 işlemcili modelinde var bariz olarak, i5 olanlarda yok gibi duruyor. i7 varsa sizde sıkıntı yok ama i3 veya i5 varsa bir arkasını açıp, fotosunu yollarsanız emin olmuş oluruz.

Attığınız SSD güzel olsada 500GB için fiyatı çok tuzlu. Birde elimdeki kaynaklarda "Max GB" ibaresi yok.

Max 256gb bilgisi üretici sayfasında mı yazıyor? Yabancı forumlarda 1 ve 2tb kullanılabileceği söylenmiş. 1tb denenmiş. Youtube videolarında da 480gb takan görüyorum.

İşlemci modeline göre anakartı değişiyor. i7 işlemcili modelinde var bariz olarak, i5 olanlarda yok gibi duruyor. i7 varsa sizde sıkıntı yok ama i3 veya i5 varsa bir arkasını açıp, fotoğrafını yollarsanız emin olmuş oluruz.

Attığınız SSD güzel olsa da 500GB için fiyatı çok tuzlu. Bir de elimdeki kaynaklarda "Max GB" ibaresi yok.

i7 işlemci bulunuyor ve M.2 için yer var arkasında Max GB dediğimde Lenovo'nun.
Sitesinde şöyle diyor:
Depolama
  • Maks. 1 TB HDD veya.
  • Maks. 1 TB SSHD veya.
  • Maks. 256 GB PCIe SSD Depolama.

Goodram 1TB Gen4 5000-3200MB/S Pcıe M2 SSD
Peki bu uyar mı ve ısınma sorunu yapar mı acaba 256 GB aştıgı için.

Max 256 GB bilgisi üretici sayfasında mı yazıyor? Yabancı forumlarda 1 ve 2TB kullanılabileceği söylenmiş. 1TB denenmiş. YouTube videolarında da 480GB takan görüyorum.

1 ve 2TB olan forumları atma şansınız var mı?

1 ve 2TB olan forumları atma şansınız var mı?
Senin modelle aynımı diye bi kontrol et:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(burada 1tb kullanan birinin ısındığı zaman mavi ekran hatası aldığını yazmış)

Şahsi fikrim: Ben olsam 1tb takıp denerdim sorun yaşatıyorsa iade edip 512'ye geçerdim.

i7 işlemci bulunuyor ve M.2 için yer var arkasında Max GB dediğimde Lenovo'nun.
Sitesinde şöyle diyor:
Depolama
  • Maks. 1 TB HDD veya.
  • Maks. 1 TB SSHD veya.
  • Maks. 256 GB PCIe SSD Depolama.
Onların varyant olması muhtemel, yani "1TB HDD veya 256GB M.2 çıkabilir." şeklinde. Genellikle firmalar onu belirtir. 4TB destekleyen modellerde bile "512GB Maks" yazdıkları için durum böyle.
Goodram 1TB Gen4 5000-3200MB/S Pcıe M2 SSD
Peki bu uyar mı ve ısınma sorunu yapar mı acaba 256 GB aştıgı için.
Kötü SSD.

Eski ama DRAM'i var, Windows kurabilirsiniz rahatlıkla:

256GB veya 4TB bile olsa sıcaklık olarak çok birşey değiştirmez. Sıcaklık mimarisine ve hızına bağlı olarak değişiyor daha çok. Soğutucu blok olmadığı zaman laptop içinde illaki ısınıyorlar, onun için şu tarz ince soğutucular lazım:

Onların varyant olması muhtemel, yani "1TB HDD veya 256 GB M.2 çıkabilir." şeklinde. Genellikle firmalar onu belirtir. 4TB destekleyen modellerde bile "512 GB maksimum" yazdıkları için durum böyle.

Kötü SSD.

Eski ama DRAM'i var, Windows kurabilirsiniz rahatlıkla:

256 GB veya 4TB bile olsa sıcaklık olarak çok bir şey değiştirmez. Sıcaklık mimarisine ve hızına bağlı olarak değişiyor daha çok. Soğutucu blok olmadığı zaman laptop içinde illaki ısınıyorlar, onun için şu tarz ince soğutucular lazım:

Attığım SSD'nin tam olarak neyi kötü nasıl anlıyoruz.

Attığım SSD'nin tam olarak neyi kötü nasıl anlıyoruz.
Donanımına bakıp yorumluyorum:

SSD'ler minik PC'ye benzerler. İşlemcisi, depolaması ve RAM'leri vardır.
Attığınız modelde DRAM yok, yani RAM'i. 64MB şeklinde sistem RAM'inden paylaşımlı alıyor. Phison E21T kontrolcüsü var ve N48R QLC NAND'a sahip. QLC NAND olması sıkıntı. NAND'lardan en ucuz ve en kısa ömürlüsü, oyüzden asla önermeyiz.
Elde varsa veya çok ucuza geldiyse anca.

Gen 4 SSD'ninde pek mânâsı yok sizin için. 6.nesil bir işlemci zaten o hızlara çıkamaz.

Donanımına bakıp yorumluyorum:

SSD'ler minik PC'ye benzerler. İşlemcisi, depolaması ve RAM'leri vardır.
Attığınız modelde DRAM yok, yani RAM'i. 64MB şeklinde sistem RAM'inden paylaşımlı alıyor. Phison E21t kontrolcüsü var ve N48r QLC NAND'a sahip. QLC NAND olması sıkıntı. NAND'lardan en ucuz ve en kısa ömürlüsü, o yüzden asla önermeyiz.
Elde varsa veya çok ucuza geldiyse anca.

Gen 4 SSD'ninde pek mânâsı yok sizin için. 6.nesil bir işlemci zaten o hızlara çıkamaz.

Senin attıgın linkteki üründe tabloya göre çok iyi durmuyor sanki.çok anlamamda

Senin modelle aynımı diye bi kontrol et:

(burada 1tb kullanan birinin ısındığı zaman mavi ekran hatası aldığını yazmış)

Şahsi fikrim: Ben olsam 1tb takıp denerdim sorun yaşatıyorsa iade edip 512'ye geçerdim.

aynı model forumda dolu 1 tb takanda var ama en uygun hangi ürün olur bilmiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı