Ideapad Gaming 3 15ARH05 USB Aygıtı Tanımıyor

Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 2 ay önce almış olduğum Lenovo Ideapad Gaming3 ile ben de laptop dünyasına giriş yaptım. Laptop'da iki adet USB 3.0 port var. 1 hafta öncesine kadar sorunsuz çalışan bu portlardan sağ tarafta olan portumda gerçekten çok değişik bir problem var.

Her zaman kullandığım gibi soldaki porta kulaklığımın ses kartını bağlayıp sağdaki portuma da USB çoğaltıcı bağlayıp çoğaltıcıya faremi ve prizden güç alan 1 TB 3.5 inch HDD mi bağladığım vakit sorun yok. Fakat kayışın koptuğu noktaya geliyoruz. Eğer daha yüksek hız almak istediğimde daha önceden yaptığım gibi USB çoğaltıcıyı söküp HDD'yi direkt bağlarsam bağlarsam HDD'nin kutusu motorunu çalıştırıyor diskler dönüyor, fakat laptop hiçbir şekilde takıldığına dair tepki vermiyor.

Ben de bu sorunun üzerine normalde çoğaltıcı üzerinden kullanmış olduğum taşınabilir belleğimi çıkarıp direkt olarak USB girişine taktığımda onun da laptop tarafından algılanmadığını fark ettim. Ve geldik asıl garipliğe. Eğer bu iki cihazı alıp soldaki (kulaklığımın takılı olduğu port) porta takacak olursam sorunsuz kullanılabiliyor. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Önemli bilgiler:​

Laptop Ideapad Gaming 3 15ARH05
İşletim sistemim güncel Windows 10 Home
Kullanılan Hdd kutusu (Intenso) marka, kullanılan flash bellek Sandisk Ultraflair 128gb
Yukarıda yazdığım sorunu yaşarken laptop'un şarjının dolu bir şekilde prize takılı olduğunu da belirtmek isterim.
Usb çoğaltıcıya usb portu dışında herhangi bir şekilde ekstra güç verilmemektedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı