Ideapad Gaming 3 alınır mı?

Bütçe
maks 18000

4Cosmos

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
246
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, maksimum 18k bütçem var. Bu süreçte bir Gaming laptop almak istiyorum. AMD işlemcilerin mobilde kötü olduğunu duydum ve çoğu Ideapad AMD işlemcili. Başka bir bilgisayar öneriniz varsa alırım.
 
AMD'nin mobilde kötü olduğunu kim söylediyse sizi güzel trollemiş, çekirdek sayısı, performans ve pil süresi olarak AMD Intel'in ortal model işlemcilerin çok rahat geçiyor mesela 5800H gibi fakat Intel'in üst modelleride güçlü ama sizin bütçeniz içinden alabileceğiniz en güçlü model AMD 5800H veya 5600H.
 
Son düzenleme:
AMD'nin mobilde kötü olduğunu kim söylediyse sizi güzel trollemiş, çekirdek sayısı, performans ve pil süresi olarak AMD Intel'in ortal model işlemcilerin çok rahat geçiyor mesela 5800H gibi fakat Intel'in ust modelleride güçlü ama sizin bütçeniz içinden alabileceğiniz en güçlü model AMD 5800H veya 5600H.

6 serisi de alınabilir fakat yeni olduğu için uzun vadede nasıl bir kullanım sunduğunu bilemiyourm.
 
6 serisi de alınabilir fakat yeni olduğu için uzun vadede nasıl bir kullanım sunduğunu bilemiyourm.

Onlar çok faha güçlü fakat bütçe sınırı içinde ulaşılabilir bir model yok galiba.
 
Öncelikle;
Alacağın bir laptopun özelliklerine,
Kasasına,
Ekranına,
Servisine,
Ek servis vs,
durumuna bakman gerek, kendi öncelik ve ihtiyaçlarına göre hareket et,
Misal, 4 çekirdek bir işlemciye bak bakmasına ama o işlemcili bilgisayarların testlerine ve uktlerini izleyip ona göre karar ver, kendimden şunu diyorum keşke erken davranıp 10300H yerine 11400'e baksaymışım :( kötü değil ama arada hissediyorsun.
Ekran kartı,min 6 GB olsun derim, 4 GB olacak sa da en kötü 3050 olsun,(1650 Ti Valorant orta 100-120FPS)
Ayrıca ekran kartında olabildiğin kadar yüksek olacaksın tabii ki ama TDP değeri öyle fark ediyor ki anlatamam, misal 3050 olan iki laptop var, ama birisinde 50 watt diğerinde 70 watt, TDP yükseldikçe daha çok güç tüketir ama daha iyi performans verir.
Kasa, alacağın PC'nin kasasına ve anakartına mutlaka bak, bazıları sağ olsun ekran kartı ve işlemciyi yan yana koyuyor ve sana da koyuyor, RAM Max desteği SSD slotu kesinlikle en önemlilerden, sakın gidip de IP ince bir şey alma (some Huawei giriş seviye laptopları) onboard RAM'i görürsün kalpten gidersin, PC'nin soğuk havayı alacağı yer, genellikle alt ve bazen yan tarflar, eğer çok küçük veya yere fazla yakın alırsa bafırın incelediği gibi 85 dereceden aşağısını görmezsin, stand zaten olmazsa olmaz. Mümkün ise kasan plastik olmasın ama mecbur gibi duruyor, servisi berbat ve rezil olan markalara asla bulaşma, bir şey olursa seninle adamakıllı ilgilenecek markalar bakmalısın,
Öneri, bunlar haricinde daha iyi F/P laptoplar olabilir tabii ki ama aklında bulunsun.
 
Selam, maksimum 18k bütçem var. Bu süreçte bir Gaming laptop almak istiyorum. AMD işlemcilerin mobilde kötü olduğunu duydum ve çoğu Ideapad AMD işlemcili. Başka bir bilgisayar öneriniz varsa alırım.

AMD işlemciler gayet iyi hocam mobilde, bence alabilirsiniz.
 
Birde ek olarak konuya 3050ti için 1650ti ile bir farkı olmadığını söylüyorlar. Hatta vram yetmediğini söyleyenlerden oldu. Bu konu hakkında fikri olan var mı?
 
Bir de ek olarak konuya 3050 Ti için 1650 Ti ile bir farkı olmadığını söylüyorlar. Hatta VRAM yetmediğini söyleyenlerden oldu. Bu konu hakkında fikri olan var mı?

Hatir 1660 Ti O, 1650 Ti'yi havada karada geçer tek sıkıntısı VRAM kartın onun dışında iyi kart ama VRAM sorun.
 

Geri
Yukarı