Ideapad Gaming 3 için yükte 95 derece işlemci ve 92 derece GPU iyi midir?

Çünkü aynı bilgisayarı kullanıyorum ve daha yeni BF5'ten çıktım, benim ekran kartım 70 dereceyi geçmiyor oyunlarda.
V-Sync açık oynuyor olabilir misin? Bende aynı özelliklerde Lenovo Legion var, soğutması en iyi laptoplardan biri olmasına rağmen 70 derecelerde geziniyor ekran kartım.

İşlemcinin sınırı 105, oraya kadar yolu var sıkıntı çıkarmadan. Ama ekran kartı için 88 üstü sıkıntı denebilir. Zaten 95 veya 100e geldiğinde güç kısıyor olması lazım.

Kaç derecede güç kıstığını sormadım zaten. İşlemci de ekran kartı da silikondan üretilmesine rağmen işlemci için 95 normal olup ekran kartında 92'ye cehennem demelerinin mantığını arıyorum.

Çünkü aynı bilgisayarı kullanıyorum ve daha yeni BF5'ten çıktım, benim ekran kartım 70 dereceyi geçmiyor oyunlarda.

Arkadaşın ekran Max-P olabilir. Ayrıca FurMark gerçekten aşırı zorluyor ekran kartını. Oyunda 5-10 derece fark olur. Bu arada sibiryada yaşamıyorsanız 70 dereceyi geçmemesi için 2 ihtimal var.
1-grafikler çok düşük.
2-V-Sync açık.

V-Sync açık oynuyor olabilir misin? Bende aynı özelliklerde Lenovo Legion var, soğutması en iyi laptoplardan biri olmasına rağmen 70 derecelerde geziniyor ekran kartım.
Hayır V-Sync açık oynamıyorum, ben de ilk gördüğümde şaşırmıştım 70 derecede çalışmasına ama çalışıyor gerçekten. 80-90 bekliyordum normalde.
V-sync açık olsa da bir anlam ifade etmiyor, ekran 165 HZ. Grafikleri daha fazla FPS almak için düşükte tutuyorum fakat bu ekran kartının az kullanıldığı anlamına gelmiyor. %70-80 seviyelerinde seyrediyor kullanım değerleri.

Az kullanılıyor zaten. TDP değeri de düşükse ekran kartının 70'i geçmemesi normal.

Ekran kartının tam performansı yüzde 100 kullanımda elde edilir. Yani işlemcinin aksine sürekli yüzde 100 çalıştığı koşullar normal kabul edilir. Ayarları yükseltip sabit yüzde 100 kullanılsa 75-80 dereceleri görür.

Anlık bir görüntü atayım, değerler aşağıdaki gibi. Dediğim şekilde sessiz modda kullanıyorum fakat performans moduna alsam bile ekran kartı 70 dereceyi geçmiyor ancak işlemci 95 dereceleri görüyor.

Performans modu da şu şekilde, ekran kartım zaten 90 wattlık bir ekran kartı ve oyunda 75-80 watt ancak çekiyor, bu watt değeriyle 70 derecede.

Dediğin masaüstü bilgisayarlar için geçerli, daha dizüstü bilgisayarımda %99 kullanım görmedim ekran kartında. Ayar yükseltmenin de bir anlamı yok, sadece FPS değeri düşüyor, watt değeri veya kullanım değeri değişmiyor.

@Pweck

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…