Ideapad Gaming 3 için yükte 95 derece işlemci ve 92 derece GPU iyi midir?

Hocam stand gibi birşeyin üstünde kullanın, altında yükseklik ayarı olan soğutuculardan alın. Bir de şu aşağıdaki paylaştığım videoda anlatılanları uygulayın. Performansa neredeyse hiç bi etkisi yok ama sıcaklıkları 15 derece düşürüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam stand gibi bir şeyin üstünde kullanın, altında yükseklik ayarı olan soğutuculardan alın. Bir de şu aşağıdaki paylaştığım videoda anlatılanları uygulayın. Performansa neredeyse hiçbir etkisi yok ama sıcaklıkları 15 derece düşürüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben oyun geliştirme ve yazılımla da aktif olarak uğraşıyorum ve renderda bu kadar fark olacaksa ya da başka bir değişle işlemcimi daha düşük bir seviyede kullanacaksam neden üst seviye bir işlemciye bu kadar para vermiş olayım?

Ben oyun geliştirme ve yazılımla da aktif olarak uğraşıyorum ve renderda bu kadar fark olacaksa ya da başka bir değişle işlemcimi daha düşük bir seviyede kullanacaksam neden üst seviye bir işlemciye bu kadar para vermiş olayım?

92 derece zararlı değil zaten 105 dereceye kadar yolu var ama laptop kullandığınızı da unutmamak lazım. Bütün parçalar bir arada olduğundan biri ısınınca diğerlerine de yansıyor, şahsen ben 90'lı dereceler görmek istemediğim için kapattım. Renderla işim yok, oyun olarak da bir fark hissetmiyorum.

Edit: Benim bu özelliği açmamın en büyük sebebi tarayıcı kullanırken bile işlemciye gereksiz voltaj yükleyip gündelik işlerimde bile işlemciyi 65 derecelere sıçratmasıydı. Hoş bir durum değil. Şimdi ise internette dolaşıyorum, yayın izliyorum bu sıcaklarda 55 dereceyi geçmiyor. Oyunlarda ise 85-90 derecelerden 65-75 derecelere ciddi düşüş oldu. Öteki türlü en ufak bir sayfa yenilemesinde, yeni sekme açmasında bile sıcaklıklar 15 derece fırlıyordu. Laptop kullananlar için gayet normal sıcaklıklar olabilir ama ben masaüstüne alıştığım için garip geliyor sanırım.

Son düzenleme:
92 olan GPU zaten, oyundaki değerler önemli eğer oyunda GPU 92 görüyorsa biraz daha ısınıp güç kisabilir GPU için fazla dereceler bu. İslemci o kadar da kötü değil bir de oyunda test edin sicakliklari.
O büyük ihtimal altının kapalı olmasından, hava alamasından dolayı bu kadar yükselmiştir, altını yükseltince bu kadar yükseleceğini düşünmüyorum.

Lenovo Ideapad Gaming 3 laptopa sahibim.
  • İşlemci: R7 5800H
  • Ekran kartı: RTX 3060

1,5 saat boyunca CPU-Z ve FurMark stres testlerini aynı anda açık bıraktım, şu anda işlemci anlık olarak 95, 8, ekran kartı ise 92 derecede. Sıcaklık değerleri normal mi?
Normal değil ekran kartı yakında Allah'ına kavuşur.

92 olan GPU zaten, oyundaki değerler önemli eğer oyunda GPU 92 görüyorsa biraz daha ısınıp güç kisabilir GPU için fazla dereceler bu. İslemci o kadar da kötü değil bir de oyunda test edin sicakliklari.
Laptop şu anda elimde değil. İnternetten oyun testlerine baktım ve kendi bilgisayarımda testlerin aksine hiç stabil olmayan fps değerleri alınca servise gönderdim. Özellikle iade yada değişim talep ettim. Servisten dönünce tekrar buraya yazarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı