Ideapad Gaming 3 için yükte 95 derece işlemci ve 92 derece GPU iyi midir?

Ben genelde 99 kullanımda oynuyorum hocam laptopta. Bazı oyunlarda dediğin gibi düşebiliyor ama oyunun optimizasyonuyla alakalı o genelde. 130W ve MUX'lu benimki belki ondandır.

Şöyle bir durum daha var. Unutma ki hicbir oyun yada program islemcini yada ekran kartini full yük altına sokmaz. Degerlerin yuksek evet ama bunu herhangi bir oyun icinde deneyimleyip o sicakliklara bak bence.

Şöyle bir durum daha var. Unutma ki hiçbir oyun ya da program islemcini ya da ekran kartini Full yük altına sokmaz. Degerlerin yuksek evet ama bunu herhangi bir oyun icinde deneyimleyip o sicakliklara bak bence.

Valorant'ta deneme şansım oldu sadece. İşlemcinin anlık olarak 94 dereceyi gördüğü bile oldu. Onun dışında 80-87 arasında gidip geliyordu (Dying Light 2 indirip deneyecektim ancak Valorant'daki değerleri görünce Dying Light 2'de denemekten korktum)

Arkadaşlar bugün servisten bir telefon aldım ve fabrika çıkışı bir hata olduğunu söylediler ve özür olarak da bize 2 seçenek sundular:
1.si 16 GB olan RAM'i 24 GB RAM'e yükseltmek
2.si 512 GB M.2 SSD'yi 1TB'a yükseltmek

Sizce hangisini seçmeliyim? (Ben SSD düşünüyorum)

Son düzenleme:
RAM'in 2GB'ı işlemcideki dahili karta kullanıldığı için RAM yükseltmesi de düşünülebilir.

Anlayamadım açıklar mısınız?
5600H ve 5800H 2GB RAM kullanıyor, yani 13.9 kullanılabilir RAM'iniz var. Mux switch olmadığı için böyle oluyor sanırım. Bazı oyunlarda RAM ucu ucuna yetiyormuş gibi hissediyorum bilgisayarı kullanırken. RAM kullanımı 13-14'ü buluyor çünkü. Sıkıntı yaratır mı emin değilim ama bir düşünebilirsiniz.

Unreal Engine 5 gibi üst düzey programlarda sıkıntı çıkarır mı sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…