Ideapad Gaming 3 laptopta FPS düşüyor

ertugrulates

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, öncelikle sistem özelliklerimi paylaşayım.
  • RTX 3050 Ti 95W ekran kartı.
  • i5 11300 h işlemci.
  • 16 GB RAM.
Forza'da bu FPS normal mi arkadaşlar RX 580'li sistemimde en aşa 70'i görmüştüm ultrada acaba bana farklı bir ekran kartı göndermiş olabilirler mi?
Oyundaki kullanım değerleri şöyle.
  • İslemci %60 68 derece.
  • Ekran kartı 65 derece %100 kullanım ama voltaj düşük 45 50 arası gidip geliyor (voltajla alakası olabilir mi acaba)
  • 10 GB RAM kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram sanırım çift kanal o laptopta. Zaten tek kanal olsa ve ondan dolayı bir sorun olsa GPU kullanımın düşerdi. CPU'nun tek tek çekirdekleri farklı oluyor kullanım oranları ama orda da darboğaz olsa yine GPU kullanımın düşerdi. Bence sistemde yanlış birşey yok gibi.

• i5 11300 h işlemci.
  • 16 GB RAM.
Forza'da bu FPS normal mi arkadaşlar RX 580'li sistemimde en aşa 70'i görmüştüm ultrada acaba bana farklı bir ekran kartı göndermiş olabilirler mi?
  • İslemci %60 68 derece.
  • Ekran kartı 65 derece %100 kullanım ama voltaj düşük 45 50 arası gidip geliyor (voltajla alakası olabilir mi acaba)
  • 10 GB RAM kullanıyor.

Büyük ihtimal voltajla alakalı 95 watt çekse bayağı artar FPS'in.

• i5 11300 h işlemci.
  • 16 GB RAM.
  • İslemci %60 68 derece.
  • 10 GB RAM kullanıyor.
Bataryayı çıkarıp birde öyle denermisiniz.

Dosya Ekleri

• tur.png
    tur.png
    3,8 MB · Görüntüleme: 42
Rustta çekirdeklerden biri %100 oluyorsa darboğaz oluyordur. Eski oyun. Ramin çift kanal mı? Birde oyun yerine benchmark programı daha doğru olur. Superposition indirip dene kullanım oranlarına bak benchmark sırasında. Orda sorun yoksa sistemde sorun yoktur.

Rust'ta çekirdeklerden biri %100 oluyorsa darboğaz oluyordur. Eski oyun. RAM'in çift kanal mı? Bir de oyun yerine benchmark programı daha doğru olur. Superposition indirip dene kullanım oranlarına bak benchmark sırasında. Orada sorun yoksa sistemde sorun yoktur.

Test programlarında bir sorun olmuyor fakat YouTube'da baktığımda o insanların aynı oyunlarda alığı FPS'in yanına bile yaklaşamıyorum.

Rust'ta çekirdeklerden biri %100 oluyorsa darboğaz oluyordur. Eski oyun. RAM'in çift kanal mı? Bir de oyun yerine benchmark programı daha doğru olur. Superposition indirip dene kullanım oranlarına bak benchmark sırasında. Orada sorun yoksa sistemde sorun yoktur.

RAM çift kanal 8+8

Test programlarında sorun yoksa sisteminde sorun yoktur. Optimizasyonu sorunlu oyunların performansı her sistemde bileşenler benzer olsa bile aynı olmayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı