Arkadaşlar iyi gunler. Aşağıdaki bilgisayr sizce nasildır. Önerebileceğiniz daha iyisi var mıdır? Çekirdek sayısı 6'ymis bu arada. Oyun programla konusunda yeterli olur mu?
Evet fakat sanırım DDR5 ve 13. Nesil bir cihaz.3050 Tİ için ben 20k vermezdim şahsen.
![]()
HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebook fiyatları için 12 taksit ve indirimleri kaçırma! HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebook özelliklerini incele, 25.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
4-5 saat civarı gider günlük kullanımda.Bu da güzel gozüküyor da şarjı nasıl gider acaba? Bir arkadasin 3060 laptopu oyun oynarken şarjsız 1 saat anca gidiyor. Bilmiyorum ama bu kadar az olmasi kotu olur.
Aciklaman için cok teşekkurler. Ben de karasız kaldım hangisini alsam diye ideapad iyi gozüküyor ama arkadaşların da dediği gibi 3060'in olmaması biraz kötu tabi.Amazon'daki bu modeli kullanmış biri olarak artı ve eksilerini şu şekilde söyleyebilirim:
+ Sade ve sağlam bir kasaya sahip. Resmi ortamlarda hiç sırıtmayacak şekilde bir görünüşü var.
+ Biraz kişisel olsa da Lenovo klavyeleri(rahat tuş basımı, büyük ok tuşları ve büyük boyutta konulmuş enter tuşu) hep hoşuma gitmiştir, bu modelde de aynı çizgiyi koruyor Lenovo.
+ Soğutma kalitesi benzer fiyat seviyesindeki dizüstü bilgisayarlardan çok daha iyi. Lenovo bu modelde önceki Legion(Lenovo'nun üst seviye modeli) kasaları alıp Ideapad Gaming'lere koymuş.
+ Ekran panelinin teknik özellikleri yine benzer fiyat seviyesindeki dizüstülere göre çok daha iyi. 100% sRGB ve 165 Hz panel barındırmakta. Genelde laptop ekranlarının alt kısmında 3-4 santimetrelik bölge bırakılıp marka logosu basılır. Bu kasada o bölgeyi de ekran paneline dahil edip 16 inç bir panel sunmuşlar bize. Gerçekten oyunlarda bu renk yelpazesi ve panel boyutu zevk seviyesini arttırmakta.
+ 71W bataryası internet tarayıcısında ve yazılım işleriyle uğraşırken batarya kullanımı rahat 4-5 saat götürmekte.
+ DDR5 bellekleri desteklemekte ama ben pek bir etkisini göremedim bunun illaki bir yerde avantajı vardır.
- MUX bulunmamakta fakat HDMI çıkışı doğrudan NVIDIA ekran kartına bağlı. Eğer monitörünüz varsa doğrudan harici ekran kartınızı kullanabiliyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam Type-C çıkışı doğrudan NVIDIA ekran kartına bağlı değil bu çıkıştan görüntü alırken buna dikkat edin.
- Yukarıda her ne kadar paneli övmüş bulunsam da ne yazık ki panelde sıkıntılar da yaşadım. İlginç bir şekilde siyah görüntülerde IPS glow benzeri kırmızı pikseller görünüyordu. Yine siyah görüntülerde gözüken durduk durmadık oluşan mor çiziklerle karşılaştım. Buna benzer panel sorunları sebebiyle 3 kere değişim yapmak zorunda kaldım.
- Menteşeler genel olarak güven verse de kapak açıkken taşınırsa ekran biraz fazla sallanabiliyor.
- RTX 3050 Ti son nesil AAA oyunları ultrada oynatmakta zorluk çekebiliyor.
- AMD Ryzen 5 6600H yazılım işinde ve oyunlarda üzmeyecek olsa da uzun vadede geride kalmış bir işlemci olacak.
Eğer evde masaüstü bilgisayar gibi kullanacağım diyorsan çok da önerebileceğim bir bilgisayar değil. Muhtemelen çok daha uygun fiyata daha iyi teknik özellikli bilgisayar bulabilirsin. Ben tasarım işleri için yeterli sayılabilecek panele sahip ve bunu barındırırken de oyun oynatabilen bir bilgisayar istediğim için tercihimi bu yönde yaptım. Taşırken aman BIOS pili çıkar aman şurası oynar korkusu yaşamadan okula götürebileceğin ve uzun zaman boyunca prizi aramadan kullanabileceğin bir bilgisayar istiyorsan önerebilirim.
Aciklaman için cok teşekkürler. Ben de karasız kaldım hangisini alsam diye IdeaPad iyi gozüküyor ama arkadaşların da dediği gibi 3060'in olmaması biraz kötu tabii.
Arkadaşlar başka 2 bilgisayar buldum. Birisi ekran karti yolonünden güclu iken diger ekran karti yonunden kazaniyor. Oyun iynayacak ve programlama yapacaksam hangisini tercih etmeliyim sizce?
![]()
HP Victus 15-FA1039NT 7P8L0EA i5-13500H 8GB 512GB SSD 6GB RTX 3050 144Hz 15,6'' FHD FreeDOS Gaming (Oyuncu) Notebook - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
![]()
HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebook fiyatları için 12 taksit ve indirimleri kaçırma! HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebook özelliklerini incele, 25.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Hocam en fazla 20k yapabilirim.Bütçeniz 20k mı yoksa biraz artabilir mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.