IdeaPad Gaming 3 vs ROG Strix G15

Güçlü Ryzen 7 4800H işlemcisinin soğutmasını başaramamışlar, internette gezinirken bile fan sesleri sıcaklıklar çok yüksek oluyor.

16 çekirdek işlemciyi 4 çekirdek 4 thread değerine sınırlayıp üstüne CPB kapalı kullanıyorum ısınmaması için, üstüne GTX 1650 TI ekran kartını devre dışı bırakıp dahili ekran kartını kullanıyorum.

Bu şekilde olsa bile fan sesi ve ısınma rahatsız etmeyecek derecede mevcut, yakında masaüstü toplayacağım için takmıyorum çok.
Windows’un sitesinden indirip orijinal ISO dosyası ile format atın. Lenovo’nun fabrikadan geldiği haliyle bir sürü gereksiz şey getiriyor. BIOS’ten quiet moda alıp Windows üzerinden dengelide kullanın ve Lenovo Utility kurup Microsoft Store’dan FN + Q tuşu ilede sessiz moda alın. Arkada çalışan gereksiz uygulamaları vs. msconfig ve görev yöneticisi üzerinden durdurun. Mümkünse masa gibi düz bir zeminde oynayın. Bende L340 Gaming kullanıyorum yakın bir model. Isınmıyor ama nedense fan gürültülü çalışıyor. Altına fan almayı planlıyorum. Dediğim ayarlamalar sonucu bir nebzede olsa güzel çalışıyor. İşlemci ya da ekran kartı devre dışı bırakmanıza gerek yok.

Windows’un sitesinden indirip orijinal ISO dosyası ile format atın. Lenovo’nun fabrikadan geldiği haliyle bir sürü gereksiz şey getiriyor. BIOS’ten quiet moda alıp Windows üzerinden dengelide kullanın ve Lenovo Utility kurup Microsoft Store’dan FN + Q tuşu ilede sessiz moda alın. Arkada çalışan gereksiz uygulamaları vs. msconfig ve görev yöneticisi üzerinden durdurun. Mümkünse masa gibi düz bir zeminde oynayın. Bende L340 Gaming kullanıyorum yakın bir model. Isınmıyor ama nedense fan gürültülü çalışıyor. Altına fan almayı planlıyorum. Dediğim ayarlamalar sonucu bir nebzede olsa güzel çalışıyor. İşlemci ya da ekran kartı devre dışı bırakmanıza gerek yok.

Bilgisayar Windows ile gelmedi kendim sıfırdan kurdum, sessiz modu zaten kullanıyordum ama sessiz modda giriş gecikmesi fazla yükseldiği için kullanmak istemiyordum. Onun yerine dengeli modu kullanmam da bir şey değiştirmiyordu yine fazla fan sesi yapıyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı