İdrar neden güzel kokar?

Hocam fakat çok fazla maruz kalmamanız gerekiyor. Basite indirgeyerek koku, zararlı veya zararsız kimyasalların burnumuza gelmesiyle oluyor biliyorsunuz. Malum idrardan çıkanların da pek faydalı olduğu söylenemez. Hem saç dökülmesine sebep olabilir hem de beyindeki sinirler arası protein birikmesine, yani alzheimer'a sebep olabilir. Pek de yanaşmamak gerekiyor.

Annem çorbalara, yemeklere sürekli bulyon atıyor. Margarin atıyor.

Merhaba, tıp fakültesi öğrencisiyim biraz daha destekli konuşalım. Bir şeyi çok fazla yerseniz zamanla böbreklerdeki derişimlerinden dolayı idrara yoğun miktarda geçtikleri için kokusunda, renginde değişikliğe neden oluyor olabilir. Çok kola içen birinin kola rengine yakın renkte idrar yapması gibi. Ama farklı proteinlerin idrara karışmasından ve idrar içeriğiyle etkileşime geçmesinden dolayı da farklı kokulara neden oluyor olabilir ve bu bir böbrek hastalığının belirtisi de olabilir. Birkaç gün en azından bu besinleri tükettiğiniz şeylerde kullanmayın ve aynı şikayetin devam edip etmediğine bakın. Bir de herhangi bir başka şikayetiniz var mı? Gece çok idrara çıkma, sıkışma, aniden tuvaletinizin gelmemesi, herhangi bir idrar yaparken yanma hissi vs?

Geceleri sürekli kalkıp su felan içiyorum. Aklıma getirdikçe canım çekiyor.

Ayrıca sonuçlarda çıkmasa da tat ve koku bozukluğum olduğuna inanıyorum, soğan ve sarımsağın tadı ve kokusunu alışılmışın dışında iğrenç alıyorum.. yemeklere girdiği an yiyemiyorum. Normalde soğan sarımsak seven biriydim. Bir kaç tane şeyden daha tuhaf tat alıyorum ne olduklarını unuttum fakat, hepsinin tadı aynı geliyor, soğanda sarımsakta ne tat varsa diğerlerinde de aynı tadı alıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı