IELTS Academic hakkında

KAPINO

Megapat
Daha fazla  
Merhaba herkese. Ben IELTS Academic sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Öncelikle İngilizce seviyem B1 (ıntermediate) düzeyinde idi. Ama bir süre ara verince tekrar kurs aracılığıyla B1'den başlamaya karar verdim. IELTS Academic sınavında hedefim 5.5-6 bandında bir puana erişmek.

Sormak istediğime geçeyim. Elbette dil öğrenim süreci kişiden kişiye farklı olsa da ortalama olarak ne kadar sürede bu puana erişebilmek mümkün olur? Öte yandan bazı insanlar dil öğrenmek yetenek işidir diyerekten biraz moral bozucu ithamlarda bulunabiliyorlar. Kimi zaman zorlandığımda ben de yetenek yok mu veya yapamayacak mıyım diye gözümde daha da büyüyor. Bu sınav bahsettikleri kadar zor mu?

Şimdiden teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese. Ben IELTS Academic sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Öncelikle İngilizce seviyem B1 (ıntermediate) düzeyinde idi. Ama bir süre ara verince tekrar kurs aracılığıyla B1'den başlamaya karar verdim. IELTS Academic sınavında hedefim 5.5-6 bandında bir puana erişmek.

Sormak istediğime geçeyim. Elbette dil öğrenim süreci kişiden kişiye farklı olsa da ortalama olarak ne kadar sürede bu puana erişebilmek mümkün olur? Öte yandan bazı insanlar dil öğrenmek yetenek işidir diyerekten biraz moral bozucu ithamlarda bulunabiliyorlar. Kimi zaman zorlandığımda ben de yetenek yok mu veya yapamayacak mıyım diye gözümde daha da büyüyor. Bu sınav bahsettikleri kadar zor mu?

Selam, gerçekten ortalama kaç hafta kaç ay sürer bilmiyorum ama IELTS academic bana kalırsa zor bir sınav değil. Practice testleri çözüp düzenli çalışırsan hiç sorun olmaz. Etrafındakilere kulak asıp moralini bozma :)

Merhaba herkese. Ben ıelts academic sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Öncelikle İngilizce seviyem B1 (ıntermediate) düzeyinde idi. Ama bir süre ara verince tekrar kurs aracılığıyla B1'den başlamaya karar verdim. Ielts academic sınavında hedefim 5.5-6 bandında bir puana erişmek.

Listening, writing kısmından ziyade bence speaking kısmı daha zor. Kendini nerede eksik görüyorsan oradan başlamanı tavsiye ederim. Düzenli çalışmayla yapılamayacak bir şey yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı