Igogo nedir?

Öncelikle merhaba arkadaşlar bu konuda elimizde çok fazla başlık olmadığı için bu konuya değinmek istedim. 2 gün önce SMS yolu ile telefonuma bir mesaj geldi. Mesajda günlük 100-1000 TL kazanmak ister misin diyordu ve altında da bir link vardı. Link sizi WP'ye atıyor +44 numaralı biri ismi alice yarı Kanada'lı yarı Kore'li biri 26 yaşında olduğunu söyledi. İlk başta kim olduğunu teli nereden aldığını sordum ve bana "Columbia Telecom tarafından tüccarlar vasıtası ile aldığını söyledi" sonra işten kastının ne olduğunu sordum ve kendimi şanslı saymam gerektiğini söyledi. İsim ve yaş sordu başta fake/bot hesap sandım ama işin rengi Telegram'a geçince anlaşıldı ben de merak ettim dikkatli bir şekilde devam ettim önce attığı linkten Igogo programına yönlendirdi onun davet kodu ile kayıt oldum ve benim üstümden %16 komisyon alıyor. Benim hesabıma 300 dolar tahsis etti ve 40 tane ürün sipariş verdik. Tabii o ürünler bize gelmiyor söylediğine göre o ürünler tüccarlara gidiyor biz sadece alıyormuş gibi yapıyoruz sistemin amacının şu olduğunu söyledi "şimdi insanlar bir ürün alırken yorumlara ve o ürünün ne kadar satıldığına bakar biz de burada bu ürünü alıyoruz gibi gösteriyoruz falan o ürün çok satılanlara çıkıyor ve bundan da biz komisyon alıyoruz" diyor ben yapmam gerekeni yaptım günlük 40 siparişi doldurdum. Daha sonra 8 doları kolayca Binance hesabıma aktardım para kolayca geldi. Parayı her zaman istediğim vakit çekebileceğimi söyledi daha sonra devam etmek için artık sisteme 30 dolar yüklemem gerektiğini söyledi ben de biraz şüphelendim. Dedim "siz benim adıma yükleyin ben kar edeyim daha sonra parayı çekersiniz ve devam etmemi istiyor musun diye sordum ve bunun benim kararım olduğunu söyledi ısrar etmedi" diğer gün günaydın mesajı attı kararımı sordu ben de düşünmeye devam ettiğimi söyledi. Onlar hakkında bazı bilgiler okuduğumu ve dolandırıcı olduklarını iddia ettim. Ama inkar etti ve eskiden "global" diye bir program olduğunu ve orada dolandırıldığını söyledi ve 3-4 yıldır bu programı kullandığını söyledi. Onu biraz daha tanımak için Instagram falan sordum ama kullanmadığını söyledi ona "inanmamı istiyorsa birbirimizi tanımamız gerektiğini söyledim ve eğer katılırsam onunla face time görüşme yapabileceğini söyledi" ertesi gün yani dün 30 doları gözden çıkararak devam etmeye karar verdim ve alice ye yazdım nasıl sisteme para aktaracağımı gösterdi (bu arada ekran fotoğrafı atarak nasıl yapılacağını gösteriyor) daha sonra Binance hesabımdan sisteme para 30 dolar aktardık 5 dk içinde de sisteme param geldi ve günlük görevi yine yaptım ne kadar para atarsan 27 gün sonra o parayı 2'ye katlıyormuşsun. Wp de konuştuğumuz halde telefon numaramı eklemek için istedi ve ona daha önce wpden konuşmalarımız SS ile attım daha sonrada bir şeyler söyledi ben de tekrar yazdım teli daha sonra ismimi ve yaşımı tekrar sordu bende tabii ki tekrar salladım bana "para kazanmak için çok iyi bir yaş olduğunu ve bu yaptığımız işin farkına varmamızı söyledi. Ben de "farkına varmak mı? Dolandırılıyor muyum diye sordum" bana verdiği cevap tam olarak şu "emin ol dolandırılmayacaksın" daha sonra "öğrenci misin" diye sordu ben de "üniversite okuyorum şu bölümdeyim" dedim ve daha sonra "ailen ile mi yaşıyorsun" dedi ben de "bu seni neden ilgilendiriyor" dedim ve bir önceki konuya devam etti daha sonra "neden sadece mesaj gönderdiklerini işe alıyorsunuz" dedim bana "eskinden başka bir sistem olduğunu ama sonra değiştiğini söyledi. Ve şunu yazdı "
Alice:
''Uygulama geniş çapta raporlanır ve ifşa edilirse, çevrimiçi alışveriş platformu aracılığıyla kim mal satın alacak? Bu nedenle, bu iş sadece davetiyeli bir sistemdir ve sadece davet edilenler katılabilir, çünkü Igogo başkanı dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş platformu olmayı umduğunu söyledi.

Bu nedenle Igogo her zaman yalnızca davetiyeyle kullanılabilen bir sistem olmuştur."

Bu alice bayağı yetkili bir abla şifremi unuttum dedim ve müşteri hizmetleri ile konuşup dk sına şifremi değiştirdiler. Dedim " bunu nasıl yaptın" yetkili olduğunu ve müşteri hizmetleri ile yakın olduğunu söyledi. Daha sonra dedim "hep benden mi bahsedeceğiz biraz da sen kendinden bahset" dedim o da "Yarı Kore'li yarı Kanada'lı olduğunu 26 yaşında olduğunu söyledi" ona büyük bir Kore hayranı olduğumu söyledim biraz güldük eğlendik sohbet ettik o kadar.

Benim yorumu soracak olursanız sistem saadet zinciri gibi işliyor. Çok dikkatli ilerliyorum ellerine herhangi bir hesap bağlamadım bir şey yapmadım Binance de sadece para aktardım onlara yani ellerinde bir koz vermedim sadece ellerine olan şey telefon numaram onla da en fazla ne yapabilirler emin değilim ama sistem hala çok tehlikeli. Ürünleri alırken abuk subuk vida, Power bank, kıyafet gibi gözüküyor ama gerçekte ne alıyoruz bilmiyorum ileride bizleri suçlu olarak gösterebilirler ve başımız ağrıyabilir. Bu yazıyı da bu yüzden yazıyorum bir delil olsun diye. Ve lütfen devam eden arkadaşlar varsa nasıl ve ne durumda olduklarını söylesinler. Bu konu hakkında çok az bilgi var birbirimiz ile bu bilgileri paylaşalım ilerlemeleri buradan bildirmeye devam edeceğim.
valla bende bu alice ile bildiğin sevgili gibi konuşuyorum. türkiyeye gelmek istediğini aysoyfyayı gezmek istediğini onu gezdirmemi istediğini fln söyledi. ayrıca senin yazdıklarınla çelişen şeyler var. bana singapurlu olduğunu korede üniversite okuduğunu söyledi.
ailesini singapurda bırakıp kanadaya ablasının yanına gelmiş. dün görüntülü konuşma yaptık kendisi ile. zaten şöyle bişey var. bunlar hesaplarına parayı tether olarak atıyorlar ve bütün hesapların tether adresi aynı. sonu ahhn ile bitiyor. mantıklı olan herkesin ayrı ayrı coin adresi olmasıdır, çünkü iz buraya para atıyorsak bu hesap üzerinden yapılır siparişler. biz para atıyoruz o hesaba bunlarda bizim hesabımıza ne kadar yatırdıysak görünürde orakamı işliyorlar bu da en büyük şüpheyi oluşturuyor işte. yani bunlar bu kadar adam toplayacağına yüzlerce fake hesap açıp her hesaba 10ar bin dolar yüklenmiş gibi sötreip hergün sipariş verebilirler. demek istediğimi anladınız umarım. sakın büyük paralarla girmeyin. bunlar vole vuracaklar ama şuanda adam topluyorlar. toplamak amacıylada şuanda bize para kaznıyor izlenimi veriyorlar.

Okudum o konuyu da.Bu çok büyük bir iş gibi gözüküyor umarım dolandırıcıyı dolandırmayı siz de başarırsınız :)
Ben dolandırıcıları dolandırdım ama şimdi biraz daha dolandırabilir miyim diye bakıyorum 😂
valla bende bu alice ile bildiğin sevgili gibi konuşuyorum. türkiyeye gelmek istediğini aysoyfyayı gezmek istediğini onu gezdirmemi istediğini fln söyledi. ayrıca senin yazdıklarınla çelişen şeyler var. bana singapurlu olduğunu korede üniversite okuduğunu söyledi.
ailesini singapurda bırakıp kanadaya ablasının yanına gelmiş. dün görüntülü konuşma yaptık kendisi ile. zaten şöyle bişey var. bunlar hesaplarına parayı tether olarak atıyorlar ve bütün hesapların tether adresi aynı. sonu ahhn ile bitiyor. mantıklı olan herkesin ayrı ayrı coin adresi olmasıdır, çünkü iz buraya para atıyorsak bu hesap üzerinden yapılır siparişler. biz para atıyoruz o hesaba bunlarda bizim hesabımıza ne kadar yatırdıysak görünürde orakamı işliyorlar bu da en büyük şüpheyi oluşturuyor işte. yani bunlar bu kadar adam toplayacağına yüzlerce fake hesap açıp her hesaba 10ar bin dolar yüklenmiş gibi sötreip hergün sipariş verebilirler. demek istediğimi anladınız umarım. sakın büyük paralarla girmeyin. bunlar vole vuracaklar ama şuanda adam topluyorlar. toplamak amacıylada şuanda bize para kaznıyor izlenimi veriyorlar.
Evet evet kesinlikle farkındayım karı alabildiğin kadarını alacaksın fazlada açgözlü olmayacaksın sonra topuk yoksa sen kendini şutlamazsan onlar seni çok güzel şutlarlar
Bir de seni herhangi bir guruba falan aldılar mı ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar yapmayın para büyünce direk kapanıyor büyüncw dediğim 300 dolar benim param gitti ona rulin10 ne oldunu sorun
Arkadaşlar 300 dolar kaybettim ona sadece rulin10 hesabını noldunu sorun hesabınız bi anda donduruluyo sakın kanmayın

Dosya Ekleri

• F1459202-E4EB-4DBC-BE67-3A1A83988D29.png
    F1459202-E4EB-4DBC-BE67-3A1A83988D29.png
    178,7 KB · Görüntüleme: 141
Son düzenleme:
@Enyalios07AE Rulin10 bir tanıdığımın hesabı o hesap neden kapandı diye sorsana yukarıdaki arkadaşın hesabı kapanmış
Arkadaşlar yapmayın para büyünce direk kapanıyor büyüncw dediğim 300 dolar benim param gitti ona rulin10 ne oldunu sorun
Arkadaşlar 300 dolar kaybettim ona sadece rulin10 hesabını noldunu sorun hesabınız bi anda donduruluyo sakın kanmayın
Ama bu arkadaş scam de olabilir.Yeni hesap açmış ve direkt buraya yazmış.Belki bu Alice'lerin bir planıdır.Cesaretiniz varsa sorun.(Sorumluluk kabul etmiyorum.)

Kardeşim ben sizinde tuzağa düşmeyin diye yazdım herkes kendi kararı sadece rulin10 hesabına noldunu sorun beni engelledi

Dosya Ekleri

• E8EC786F-047F-4354-8E44-5BFEB50AD458.png
    E8EC786F-047F-4354-8E44-5BFEB50AD458.png
    238,3 KB · Görüntüleme: 131
  • 64B8D341-EC51-4E89-BC48-A83464E06BE2.png
    64B8D341-EC51-4E89-BC48-A83464E06BE2.png
    178,7 KB · Görüntüleme: 105
  • 74E64EAA-DC7E-490D-8C53-3431306411AF.png
    74E64EAA-DC7E-490D-8C53-3431306411AF.png
    68,3 KB · Görüntüleme: 127
Son düzenleme:
@Enyalios07AE Rulin10 bir tanıdığımın hesabı o hesap neden kapandı diye sorsana yukarıdaki arkadaşın hesabı kapanmış

Ama bu arkadaş scam de olabilir.Yeni hesap açmış ve direkt buraya yazmış.Belki bu Alice'lerin bir planıdır.Cesaretiniz varsa sorun.(Sorumluluk kabul etmiyorum.)
sormayı istiyorum ama bunlar bir iş çeviriyor deyip benim hesabıda keklerlerse diye ürküyorum Alice ye ulaşabiliyorsa şifresini unuttuğunu söylesin aynı sorunu ben de yaşadım şifremi değiştirdi
Kardeşim ben sizinde tuzağa düşmeyin diye yazdım herkes kendi kararı sadece rulin10 hesabına noldunu sorun beni engelledi
wp den telegram dan da mı engelledi ?

valla ben sordum. önce bizim sistemimizde böyle hesap yok dedi. hesabının resmini attım yasadışı işlem yapmış kural ihlali yapılan hesap kapatılır dedi. kurallar neler diye sordum, yasadışı şeyler yapmayın dedi. kural buymuş :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı