iGPU İle Çift Ekran Kullanma Sorunu

SLyFx

Hectopat
Sahibi olduğum ikinci monitör için ekran kartımdaki ikinci DVI slotunun problemli olduğunu görüp BIOS üzerinden iGpu ayarı ile anakarttaki Internal ekran kartını kullanmak istedim. iGpu ayarını BIOS üzerinden etkinleştirip 1. monitörü (yine BIOS üzerinden) iGpu olarak gösterdim.
Ekran kartım 2. monitör olarak görünüyor şu anda.

Fakat bu işlemlerden sonra oynadığım oyunlarda FPS düşüklüğü yaşamaya başladım. iGpu seçeneklerindeki Primary seçeneğini Auto ya da PCI-e olarak değiştirdiğimde 2. monitörden görüntü olamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim bildiğim öyle iki ekran kullanmak izaten fsb düşren birşey nihayetinde bilgisayarina uğraşacak daha çok pixel vermiş oluyorsun işlemci zorlanıyor olabilir sisteminin özelliklerini yazarsan yardım etmek daha kolay olur

Konu açılalı çok olmuş ama gene de yazayım. Ekran kartı grafik ayarlarından uygulamayı(oyunu) ekran kartına tanıtmak gerekiyor. Böylece oyun onboard ekran kartından değil de harici ekran kartından çalışacak. Amaç iki ekranda oyun oynamak ise onbard ve harici perfermons olarak birbirinden farklı olduğundan FPS düşüşü olması normal. Ama FPS düşüşüne neden olan bir başka sorunda kullandığınız monitörün yenileme hızlarının birbirinden farklı olması ya da analog ve digital bağlantıları bir arada kullanman da olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı