iGPU Nedir ?

Katılım
28 Ocak 2016
Mesajlar
1.320
Makaleler
5
Yer
Antakya, Hatay
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Hemşire
Araştırdım ama tam bir bilgiye ulaşamadım, konu hakkında bilgi sahibi açıklarsa öğrenmiş olacağım. İkincil monitör olarak duydum doğru mu acaba ?

@BERWAR , @Asım Demir , @Jira , @Evie Frye
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim kadarıyla İntel'in AMD'nin APU tarzı gibi bir teknolojisi. Ancak harici ekran kartı takamıyorsun diye biliyorum. İkinci monitör olayı da sanırsam çift ekran kartı ile çift monitöre görüntü vermesiyle alakalı. Yani iGPU ile alakalı değil. Ancak oyunlarda pek bir işe yaramaz diye biliyorum. Bilen arkadaşlar daha iyi anlatırlar sana.
 
Bildiğim kadarıyla yeni dizüstü bilgisayarlar'da iki tane ekran kartı var olarak gözüküyor işte burada o olay devreye giriyor diye biliyorum 1.ekran kartını @MF'ın da demiş olduğu gibi bios'dan kapatabiliyoruz bazı bilgisayarlar'da çift monitör kullanırken takmış olduğunuz monitöre görüntüyü veren 1.ekran kartı oluyor diye biliyorum genelde intel oluyor 2.ekran kartı'da amd ve ya nvidia oluyor.. :) inşALLAH anlatabilmişimdir..
 
z87 m-plus anakartımın bios ayarlarında İGPU'yu aktif hale getirdim. Onboarda tv'yi , ekran kartımada monitörü bağladım.Tv!de sadece film seyrediyorum. Benim merak ettiğim konu İGPU ayarının açık olması sistemi yorarmı? Yada aşırı bir yük bindirir mi?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı