iGPU olmayan R7 5700G işlemciye OC nasıl yapılır?

patetepat

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar ben Arc B580 aldım ve besliyemiyorum işlemcime stabil 200 MHz OC yapmak istiyorum. Voltaj vb bilmiyorum. Bpo denedim performasn artmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar ben Arc B580 aldım ve besliyemiyorum işlemcime stabil 200 MHz OC yapmak istiyorum. Voltaj vb bilmiyorum. Bpo denedim performasn artmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarda takılı harici bir ekran kartı varsa oyunlarda iGPU devre dışı kalır.

Arc ekran kartı kullananların genel sorunu driver desteği. Güncel driver beklemeniz gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
5700G önbelleği kesilmiş, genel olarak daha zayıf bir model, PCIe 4.0 desteği yok, düzgün overclock yapsanız dahi bazı oyunlarda B580'e az gelecektir, B580'in CPU overhead problemleri mevcut, bütçeniz var ise 5700X3D gibi bir işlemciye yükseltmeniz daha doğru olur.

Ekran kartı alırken artıları ve eksilerine dikkatli bakın.

Şu an 1.415 volt 4.7GHz alıyorum oyunlarda problem yok ama iş OCCT ve AIDA 64 testine gelince tökezliyor ve 90 dereceye yaklaşıyor ben hiç render vb yapmadığım için oyunda çok işime yaradı darboğaz yüzde 20 azaldı böyle kullansam problem olur mu?

Oyunlar sıcaklık 80 derece altında.

Şu an 1.415 volt 4.7GHz alıyorum oyunlarda problem yok ama iş OCCT ve AIDA 64 testine gelince tökezliyor ve 90 dereceye yaklaşıyor ben hiç render vb yapmadığım için oyunda çok işime yaradı darboğaz yüzde 20 azaldı böyle kullansam problem olur mu?

Oyunlar sıcaklık 80 derece altında.
80 derece gayet güzel bir değer.

OCCT ve AIDA 64 sistem kararlılık testinden geçemiyor ama bu programlar dışında bir problem yaşamıyorum.
onlar intel-nvdia destekli programlar. bilgisayarınızdaki bileşenlerden biri amd ise sorun çıkarırlar.

amd böyle troll girişimlerden milyonlarca dolar tazminat kazandı. bende yıllar önce threadripper 1950x işlemci vardı. ilk çıktığında endüstrinin lideri olan bir işlemciydi. bu programlarda benchmark puanı i3 işlemci ile aynı çıkıyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı