Çözüldü İhbar tazminatı nasıl alınır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

scofieldsw

Femtopat
Daha fazla  
3 aydır yerel bir markette çalışıyorum işten ayrılmak istiyorum. Çıkarken herhangi bir tazminat alabilecek miyim? 2 hafta öncesinden ayrılacağımı söylersem ihbar tazminatı falan alır mıyım?

Çözüm
1 yıldan az çalıştığınız için ihbar tazminatı alma hakkınız yok. Sadece ihbar zamanına uyarak 2 hafta önceden haber verirseniz onlar sizden bir tazminat talep edemez, karşılıklı uzlaşmış olursunuz.
Cümleleri toparlayayım daha net olsun. İhbar tazminatı ödememek için çalıştığınız aya göre belirtilen ihbar süresine uymalısınız, ihbar tazminatı kazanmanız için de işvereniniz sizi ihbar süresine uymadan işten çıkarmalıdır. İhbar kurallarına uyulmadığı sürece ceza alabilir, uyulduğu sürece de asla ceza almazsınız. İhbar tazminatının çalışma süresi ile bir limiti yoktur.

Çalışma sürenizle elde edebileceğiniz hak ise kıdem tazminatı. 1 yıl çalıştıktan sonra kıdem tazminatını elde edersiniz, 1 yıl çalışma sonrası ihbar sürenize uyarak işten ayrılırsanız işten ayrılırken kıdem tazminatı alırsınız, ihbar sürenize uymadan çıkarsanız bu hakkınızı kaybedebilirsiniz.

3 aydır yerel bir markette çalışıyorum işten ayrılmak istiyorum. Çıkarken herhangi bir tazminat alabilecek miyim? 2 hafta öncesinden ayrılacağımı söylersem ihbar tazminatı falan alır mıyım?
İhbar tazminatı sen herhangi bir ihbar almadan işten çıkarılırsan ödenir. İş veren çalışma sürene göre sana belli bir zaman önce çıkarılacağın bilgisini vermek zorunda. Senin durumunda bu 15 gün. Eğer sana yarın gelme derlerse 15 günlük paranı ödemek zorunda. Aynı şekilde ben yarın gelmiyorum dersen bu 15 günlük para senin alacağından kesilir.

İhbar tazminatı sen herhangi bir ihbar almadan işten çıkarılırsan ödenir. İş veren çalışma sürene göre sana belli bir zaman önce çıkarılacağın bilgisini vermek zorunda. Senin durumunda bu 15 gün. Eğer sana yarın gelme derlerse 15 günlük paranı ödemek zorunda. Aynı şekilde ben yarın gelmiyorum dersen bu 15 günlük para senin alacağından kesilir.

Anladım hocam eyvallah dün gidip 15 gün sonra çıkacağımı söyledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı