Kafaya takmayın, 90 dereceye çıktığına inanmam, elde tutulabilecek veri lazım, birinin sözüne güvenemem. Ben de i5 10400F kullanıyorum, renderda en fazla 78 derece gördü. Ekran kartı öncelikli oyunlarda en fazla 55 derece oluyor, CS:GO VALORANT gibi oyunlarda ise en fazla 65. Stok fan kullanıyorum.Peki işlemci 90 dereceye kadar çikiyormus diyorlar onu acaba overclock yapan sahtekarlar mı bilerek milleti internette kandirmak için forumlara i5 10400F ısınma sorunu yaziyor bakin internete i5 10400F ısınma sorunu diye gercekten yaşayan var fakat bu BIOS'dan frekans hızlarını normale getirip overclock varsa kapatıp Turbo Boost açmazsam ve hava soğutma alırsam böyle sorun yaşamam diye düşünüyorum. Sanırım G1 stepping olan model de hız aşırtma gibi bir şey varmış biraz daha yuksek frekans da calisiyormus acaba boyle bir şey olabilir mi yoksa sadece lehimsiz mi? Yani internette srH79 lehimli ıhs olan model hız aşırtma ya da frekans arttirma için pek iyi degilmis ama ısınma problemi olan da frekans hizi daha yuksekte calisiyor diyor... Nasıl yapacagim bilmiyorum ben hemen bir hava soğutma alamam bilmiyorum ama en yakın zamanda alacak hava soğutmayı bu kadar güzel bir islemciyi ısındırıp eskitmek istemiyorum...