Ihs i5 10400F nereden alınabilir?

Peki işlemci 90 dereceye kadar çikiyormus diyorlar onu acaba overclock yapan sahtekarlar mı bilerek milleti internette kandirmak için forumlara i5 10400F ısınma sorunu yaziyor bakin internete i5 10400F ısınma sorunu diye gercekten yaşayan var fakat bu BIOS'dan frekans hızlarını normale getirip overclock varsa kapatıp Turbo Boost açmazsam ve hava soğutma alırsam böyle sorun yaşamam diye düşünüyorum. Sanırım G1 stepping olan model de hız aşırtma gibi bir şey varmış biraz daha yuksek frekans da calisiyormus acaba boyle bir şey olabilir mi yoksa sadece lehimsiz mi? Yani internette srH79 lehimli ıhs olan model hız aşırtma ya da frekans arttirma için pek iyi degilmis ama ısınma problemi olan da frekans hizi daha yuksekte calisiyor diyor... Nasıl yapacagim bilmiyorum ben hemen bir hava soğutma alamam bilmiyorum ama en yakın zamanda alacak hava soğutmayı bu kadar güzel bir islemciyi ısındırıp eskitmek istemiyorum...
Kafaya takmayın, 90 dereceye çıktığına inanmam, elde tutulabilecek veri lazım, birinin sözüne güvenemem. Ben de i5 10400F kullanıyorum, renderda en fazla 78 derece gördü. Ekran kartı öncelikli oyunlarda en fazla 55 derece oluyor, CS:GO VALORANT gibi oyunlarda ise en fazla 65. Stok fan kullanıyorum.

Kafaya takmayın, 90 dereceye çıktığına inanmam, elde tutulabilecek veri lazım, birinin sözüne güvenemem. Ben de i5 10400F kullanıyorum, renderda en fazla 78 derece gördü. Ekran kartı öncelikli oyunlarda en fazla 55 derece oluyor, CS:GO Valorant gibi oyunlarda ise en fazla 65. Stok fan kullanıyorum.

Aynen bende de öyle.

Bu kadar çok takarsanız aldığınız hiçbir üründen keyif alamazsınız. CPU'nun içinden çıkan macun, EVGA CLC120 (10400F için) ile aldığım değerler budur.

Eki Görüntüle 1040774

Kardesim sıvı soğutma kullanirsan tabii ki boşta 40derece alirsin ve her sıvı soğutma kaliteli olmuyor piyasada ki ucuz sıvı soğutmalarin çoğu hava soğutmalardan farkı yok ve sıvı soğutmanım amacı render yapan, overclock yapanlar için fakat oyun için sıvı soğutma alacaksan daha kaliteli parayı kıyman gerekiyor illa kaliteli marka olmasi önemli değil ucuz olupta yüksek seviyede bir sıvı soğutma kullansan işlemci bosta 20-30derece olurdu hatta daha düşük bile olma ihtimali var işlemcinin lehimleri sağlam slikon kalitesi ısınma sorunu %0'a yakınsa benim burada belirttiğim şey oyunlarda 70 derecenin üstüne çıkmadan her oyunu rahat açabilmek ve bu günümüzde ki stok fanlarla imkansız derece 80-90 dereceye çikmadiği sürece kimsenin umurunda olmuyor eğer kullanici bilinçli değilse bu arada senin sıvı soğutman güzel ben kötü demedim oyunlarda en fazla 60dereceye çikar benim amacım işlemci boştayken en düşük derecede çalıştırıp işlemcinin ömrünü ve kalitesini minimum şekilde düşürmek. İşlemciye ne kadar iyi bakarsan o kadar geç eskir... Ve yorumun için teşekkürler haklisin ısınmayi biraz kafaya taktim işlemciyi almadan fakat 2haftadir bilgisayarsiz kaldigim için artik can sıkıntısından evde beynim sulanıyor akşam evde CS:GO Valorant oynamayi özledim... Çok can sıkıntısı olunca da saçma şeylere kafa takiyorum kusura bakma bu konuyu açtiğim için sadece aklimda bir soru kalmasin merak ettigimden açtım.
Kafaya takmayın, 90 dereceye çıktığına inanmam, elde tutulabilecek veri lazım, birinin sözüne güvenemem. Ben de i5 10400F kullanıyorum, renderda en fazla 78 derece gördü. Ekran kartı öncelikli oyunlarda en fazla 55 derece oluyor, CS:GO Valorant gibi oyunlarda ise en fazla 65. stok fan kullanıyorum.

Teşekkürler rahatlattigin için beni.
Bu kadar çok takarsanız aldığınız hiçbir üründen keyif alamazsınız. CPU'nun içinden çıkan macun, Evga CLC120 (10400F için) ile aldığım değerler budur.

Eki Görüntüle 1040774
CPU içinden çıkan macun kurumuş oluyor hocam kaliteli bir macunla 30dereceye kadar düşer sıcaklık ama sen bilirsin ısıtmak istiyorsan bakım yapmak,yenilemek,sağlığa önem vermek,temizlemek önemli hayatta çoğu yerde cpu da bilgisayarin beyni önemli 100tl ye coolermaster termal macun seni 1 sene götürür çok birşey degil...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı