İhtiyaç kredisini faize yatırmak suç mu?

apoc

Decapat
Katılım
31 Aralık 2021
Mesajlar
11
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar selam. Bedelli askerlik için kredi çektim. Mayıs ayında gideceğim. Bankacı hanımefendi kredi işlemleri sırasında yatırım için kullanamazsınız, sadece ihtiyaçlarınız için harcama yapabilirsiniz, yasal takibe girersiniz dedi. Bu durumda ben mayısa kadar paramı faize yatırmak istiyordum en azından bir nebze olsun değer kaybetmesin diye. Bunu yapmak yasak mı? Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada zamlı fiyattan ödememek için yıl bitmeden bedelli askerliğe başvurmanız gerekiyor diye biliyorum. Yani şimdi başvurup gideceğiniz zamanı sonra seçiyorsunuz galiba.
 
Kanka evet ama şu an gidemiyorum. Mayısta anca bozdurabiliyorum o zama yapacak bişey yok artık
İstediğiniz zaman bozdurabilirsiniz.

Askerlik büroya gidip tecili bozun muayenimi alın, bu da parası dediğin an alıyorlar. Şimdi başvursan anca mayısa temmuza gidersin.
 
Hayır gidememin sebebi şu an ailesel sorunlardan dolayı dostum. Yoksa bozdurup gidecektim
Anladım. Faize yatırabilirsin sorun olmaz. It's haram but enflasyon facts :D İçin rahat etmeyecekse annen baban ya da kardeşin üzerinden yatır.
 
Krediyi neden şimdi çektiniz o zaman anlayamadım. O zamana kadar borç ve faiz olarak iyi bir miktar ödeme yapmış olacaksınız. Parayı değerlendirseniz bile ödediğiniz faizden aşağıda kalacak. Yeni yıl zam gelicek ondanda etkileneceksiniz komple zarar gibi durum oluyor.
Bence şimdi başvuru daha iyi olabilir zaten 20 gün gibi bir süre aradan bir şekilde çıkarırsınız.
 

Geri
Yukarı