İİBF ve SBF okunur mu?

156318

Kilopat
Makaleler
5
Eşit ağırlık alanında 65000 sıralama geldi. Maalesef sıralamam ancak İİBF ve SBF fakültesi bölümlerini tutuyor. Muhtemelen İngilizce eğitim veren bir okulu tercih edeceğim. Öncelikli olarak Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'ni yazmaya karar verdim fakat hangisini öne yazacağım karar veremedim. Bölümümü bitirince iş olanaklarım nasıl olur?

Bu ilk senemdi. Tekrar hazırlanmayı düşündüm ama emin olamadım. Aranızda bu bölümlerden mezun olanlar varsa soruyorum: Şu an neredesiniz?

Ben iibf mezunuyum işsizim sınıf arkadaşlarımında çoğu polis asker oldu diğerleride lise mezunlarının yaptığı işleri yapıyorlar o sıralamaya hukuk yazmanı tavsiye ederim şu piyasada iibfde rekabet çok fazla 1 milyonu geçkin mezunu var

Son düzenleme:
Eşit ağırlık alanında 65000 sıralama geldi. Maalesef sıralamam ancak İİBF ve SBF fakültesi bölümlerini tutuyor. Muhtemelen İngilizce eğitim veren bir okulu tercih edeceğim. Öncelikli olarak Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'ni yazmaya karar verdim fakat hangisini öne yazacağım karar veremedim. Bölümümü bitirince iş olanaklarım nasıl olur?

Bu ilk senemdi. Tekrar hazırlanmayı düşündüm ama emin olamadım. Aranızda bu bölümlerden mezun olanlar varsa soruyorum: Şu an neredesiniz?
Iibf zaten ölü bir bölümdü iktisat,işletme ekonomi vs yazın daha iyi.Arkadaş 65binden hukuk yaz demiş ama bir şey bilmediği apaçık bu sene devlet hukuklar 45kdan kapatacak yani hukuk da yazma.Benim tavsiyem iibf yerine iktisat,ekonomi,işletme ya da türevi bir bölüm yazman son olarak da. Üniversiteden senin elinden tutup seni ise sokmasını bekleme her şey kendini geliştirmende yatıyor daha 5 ağustosa kadar vaktin var düşün derim tüm seçenekleri.

Bir arkadaşım Hacettepe İngilizce İşletme mezunu, şu an bir firmanın muhasebe elemanı olarak çalışıyor, asgari ücretin az fazlasıyla. İİBF'nin önü açık bölümleri haricinde okunmaz.

@156318 Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın. Ne yaptınız hocam. Nereye gittiniz. Memnun musunuz?
Hacettepe İktisat'ı kazandım. Üniversitenin hazırlık eğitimine devam ediyorum, şu anlık memnunum diyebilirim. Etkileşimli bir İngilizce eğitimi görüyoruz, pekiştirme imkanımız da oluyor. Herkes İngilizce seviyesine göre eğitim görüyor, okul başlamadan sınav yapıyorlar. Hocalar da çok anlayışlı, iletişim kurmaya açıklar. Üniversitenin ortamı da çok iyi, her türlü karakter var fakat daha çok seküler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yaptığım seçimden memnunum. İktisat alanının da çok yönlü bir alan olduğunu düşünüyorum

Bir arkadaşım Hacettepe İngilizce İşletme mezunu, şu an bir firmanın muhasebe elemanı olarak çalışıyor, asgari ücretin az fazlasıyla. İİBF'nin önü açık bölümleri haricinde okunmaz.
Arkadaşınız yeni mezun mu?

Son düzenleme:
Hacettepe İktisat'ı kazandım. Üniversitenin hazırlık eğitimine devam ediyorum, şu anlık memnunum diyebilirim. Etkileşimli bir İngilizce eğitimi görüyoruz, pekiştirme imkanımız da oluyor. Herkes İngilizce seviyesine göre eğitim görüyor, okul başlamadan sınav yapıyorlar. Hocalar da çok anlayışlı, iletişim kurmaya açıklar. Üniversitenin ortamı da çok iyi, her türlü karakter var fakat daha çok seküler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yaptığım seçimden memnunum. İktisat alanının da çok yönlü bir alan olduğunu düşünüyorum

2021 mezunu kendisi. Fakat şu anki ücretine rağmen yükselme olanağının fazla olduğunu söyledi bana, Mali Müşavirlik sınavına da gireceğini söyledi.

Hocam aşırı matematik gösteriyorlar mı?Matematiği zayıf olan biri zorluk yaşar mı?

Hocam aşırı matematik gösteriyorlar mı?Matematiği zayıf olan biri zorluk yaşar mı?
Dediğim gibi, hazırlık okuduğum için henüz bölüme başlayamadım fakat aldığım duyumlar matematiğinin zor olduğu yönünde. Fakat düşününce de şunu anlıyorsunuz: matematik hayatın tüm aşamalarında karşımıza çıkacak ve bilmek zorundasınız. Şunu da ekleyeyim: bölüme başladıktan sonra matematiğe ısınan birçok kişi de var.

Tabii bu üniversiteye göre de değişir, her üniversitenin eğitimi ve zorluk seviyesi farklıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı