Merhaba, yaklaşık 5 senedir 15'li koltuğu kullanıyorum ve açıkçası kesinlikle önermiyorum. Gerek malzeme kalitesi, gerekse rahatlık açısından son derece başarısız bir ürün.
Yaşadığım sorunları madde madde anlatmak isterim:
Geriye yaslanma mekanizması (koltuğun altındaki silindirli döner mekanizma) bozuldu. Garanti kapsamında ücretsiz değiştirildi.
Koltuğum deri kaplama ve alt oturma kısmındaki deri yırtıldı, onu da yine garanti dahilinde değiştirdiler.
Ancak garanti bitmeden değiştirilen bu iki parça, üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen tekrar aynı sorunları yaşattı. Şu an yaslanma mekanizması yine çalışmıyor ve alt kısımdaki deri yeniden yırtılmaya başladı.
Bunların dışında daha ciddi bir problem yaşadım:
Koltuğun üst kısmının vidalandığı sağ taraftaki bağlantı noktası kırıldı. Servise durumu bildirdiğimde, o dönemde koltuğun neredeyse yarı fiyatı kadar bir ücret talep ettiler. Bunu kabul etmedim.
Bunun üzerine koltuğun üst kısmını tamamen söküp demir iskeletini çıplak halde inceledim. Açıkçası gördüklerim tam bir hayal kırıklığıydı:
Demir iskeletin her yeri yamuktu, ölçüsüz ve özensizdi.
Sağ taraftaki demir, sol tarafa göre bariz şekilde eğriydi.
İskelet boyalı bile değildi, paslı ve çok kötü durumdaydı.
Kaynak yerleri son derece amatörce yapılmıştı; zaten bağlantı demirinin 2 yıl içinde kırılmasına hiç şaşırmadım.
Sonunda sanayide kırılan yeri kaynatıp, süngerini ve kılıfını tekrar takarak koltuğu kullanmaya devam ettim.
Malzeme kalitesini bir kenara bıraksak bile, rahatlık konusunda da kesinlikle sınıfta kalıyor. Omuz kısmındaki çıkıntılar omuzlarıma batıyor ve ciddi omuz ağrısı yapıyor. Bu çıkıntılar batmasın diye farkında olmadan kambur oturuyorum, bu da duruşumu bozuyor. Bu koltuğu aldığım için gerçekten çok pişmanım.
Yakın zamanda maddi durumum el verirse IKEA markus almayı düşünüyorum.
Ayrıca genel olarak şunu da belirtmek isterim:
Oyuncu koltuklarının çoğunun rahat olmadığını düşünüyorum. bu koltuklar genellikle otomobil koltukları gibi tasarlanıyor. Arabalarda bu tasarımın amacı; virajda veya ani hızlanmada sürücünün koltuktan savrulmamasını sağlamak. Ancak masa başında uzun süre otururken bu “sarmalayıcı” yapı; omuz, bel ve bacakları sıkıyor ve konforu ciddi şekilde düşürüyor. Bu yüzden uzun süreli oturumlar için bence hiç uygun değiller.