IKEA Markus vs xDrive'15'li Plus

Bütçe
12k

strangers

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar başında uzun süre zaman geçiriyorum. Boynumda ve bel kısmında ağrılarım oluyor, bu yüzden önceliğim ergonomi arkadaşlar. Forumu incelediğimde aslında bu ürün üzerinden geçmiş dönemlerde birçok kez konu açılmış ancak net bir cevaba ulaşamadım maalesef. Ürünlerin eski olduğunu da biliyorum fakat genel olarak kullanıcıların bu ürünlerin üzerine yoğunlaştığını fark ettim o yüzden ilk tercihimi bu ikisi arasında kullandım. Aynı zamanda bütçem de kısıtlı Max 12K kadar ayırabiliyorum. Bu fiyat eşiğinde bu üründen daha konforlu bir ürün olduğunu düşünüyorsanız fikirlerinize de açığım.

Ben kendim 2.5 aydır xDrive 15'li Plus kullanıyorum ve memnunum aşırı bir beklentiniz olmadığı sürece sorun olmaz ama bu koltuk işleri önce boy sonra kiloya bakıyor 1.78m 'yim ve gayet ideal.

Bu arada hangisini alacak olursanız olsun Akakçe gibi fiyat karşılaştırma sitelerinden bakmadan almayın. Örneğin 2. model Hepsiburada'da çok daha ucuz ve peşin fiyatına 6 taksit bile var:

Ben kendim 2.5 aydır xDrive 15'li Plus kullanıyorum ve memnunum aşırı bir beklentiniz olmadığı sürece sorun olmaz ama bu koltuk işleri önce boy sonra kiloya bakıyor 1.78M'yim ve gayet ideal.

Bu arada hangisini alacak olursanız olsun Akakçe gibi fiyat karşılaştırma sitelerinden bakmadan almayın. Örneğin 2. model Hepsiburada'da çok daha ucuz ve peşin fiyatına 6 taksit bile var:

Değerli yorumun için teşekkürler, aşırı bir beklentim yok aslında zaten şu an kullandığım koltuk çok konforlu değil muhtemelen ikisinden birine geçince bayağı bir fark hissederim diye düşünüyorum. Boyum uzun değil 173 80kg gerçekten arasında muazzam bir fiyat farkı varmış çok önemli bir detaya deyinmişsiniz sağ olun.

Merhaba, yaklaşık 5 senedir 15’li koltuğu kullanıyorum ve açıkçası kesinlikle önermiyorum. Gerek malzeme kalitesi, gerekse rahatlık açısından son derece başarısız bir ürün.
Yaşadığım sorunları madde madde anlatmak isterim:

Geriye yaslanma mekanizması (koltuğun altındaki silindirli döner mekanizma) bozuldu. Garanti kapsamında ücretsiz değiştirildi.
Koltuğum deri kaplama ve alt oturma kısmındaki deri yırtıldı, onu da yine garanti dahilinde değiştirdiler.
Ancak garanti bitmeden değiştirilen bu iki parça, üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen tekrar aynı sorunları yaşattı. Şu an yaslanma mekanizması yine çalışmıyor ve alt kısımdaki deri yeniden yırtılmaya başladı.

Bunların dışında daha ciddi bir problem yaşadım:
Koltuğun üst kısmının vidalandığı sağ taraftaki bağlantı noktası kırıldı. Servise durumu bildirdiğimde, o dönemde koltuğun neredeyse yarı fiyatı kadar bir ücret talep ettiler. Bunu kabul etmedim.
Bunun üzerine koltuğun üst kısmını tamamen söküp demir iskeletini çıplak halde inceledim. Açıkçası gördüklerim tam bir hayal kırıklığıydı:

Demir iskeletin her yeri yamuktu, ölçüsüz ve özensizdi.
Sağ taraftaki demir, sol tarafa göre bariz şekilde eğriydi.
İskelet boyalı bile değildi, paslı ve çok kötü durumdaydı.
Kaynak yerleri son derece amatörce yapılmıştı; zaten bağlantı demirinin 2 yıl içinde kırılmasına hiç şaşırmadım.

Sonunda sanayide kırılan yeri kaynatıp, süngerini ve kılıfını tekrar takarak koltuğu kullanmaya devam ettim.
Malzeme kalitesini bir kenara bıraksak bile, rahatlık konusunda da kesinlikle sınıfta kalıyor. Omuz kısmındaki çıkıntılar omuzlarıma batıyor ve ciddi omuz ağrısı yapıyor. Bu çıkıntılar batmasın diye farkında olmadan kambur oturuyorum, bu da duruşumu bozuyor. Bu koltuğu aldığım için gerçekten çok pişmanım.

Yakın zamanda maddi durumum el verirse IKEA Markus almayı düşünüyorum.

Ayrıca genel olarak şunu da belirtmek isterim:
Oyuncu koltuklarının çoğunun rahat olmadığını düşünüyorum. Bu koltuklar genellikle otomobil koltukları gibi tasarlanıyor. Arabalarda bu tasarımın amacı; virajda veya ani hızlanmada sürücünün koltuktan savrulmamasını sağlamak. Ancak masa başında uzun süre otururken bu “sarmalayıcı” yapı; omuz, bel ve bacakları sıkıyor ve konforu ciddi şekilde düşürüyor. Bu yüzden uzun süreli oturumlar için bence hiç uygun değiller.

Merhaba, yaklaşık 5 senedir 15'li koltuğu kullanıyorum ve açıkçası kesinlikle önermiyorum. Gerek malzeme kalitesi, gerekse rahatlık açısından son derece başarısız bir ürün.
Yaşadığım sorunları madde madde anlatmak isterim:

Geriye yaslanma mekanizması (koltuğun altındaki silindirli döner mekanizma) bozuldu. Garanti kapsamında ücretsiz değiştirildi.
Koltuğum deri kaplama ve alt oturma kısmındaki deri yırtıldı, onu da yine garanti dahilinde değiştirdiler.
Ancak garanti bitmeden değiştirilen bu iki parça, üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen tekrar aynı sorunları yaşattı. Şu an yaslanma mekanizması yine çalışmıyor ve alt kısımdaki deri yeniden yırtılmaya başladı.

Bunların dışında daha ciddi bir problem yaşadım:
Koltuğun üst kısmının vidalandığı sağ taraftaki bağlantı noktası kırıldı. Servise durumu bildirdiğimde, o dönemde koltuğun neredeyse yarı fiyatı kadar bir ücret talep ettiler. Bunu kabul etmedim.
Bunun üzerine koltuğun üst kısmını tamamen söküp demir iskeletini çıplak halde inceledim. Açıkçası gördüklerim tam bir hayal kırıklığıydı:

Demir iskeletin her yeri yamuktu, ölçüsüz ve özensizdi.
Sağ taraftaki demir, sol tarafa göre bariz şekilde eğriydi.
İskelet boyalı bile değildi, paslı ve çok kötü durumdaydı.
Kaynak yerleri son derece amatörce yapılmıştı; zaten bağlantı demirinin 2 yıl içinde kırılmasına hiç şaşırmadım.

Sonunda sanayide kırılan yeri kaynatıp, süngerini ve kılıfını tekrar takarak koltuğu kullanmaya devam ettim.
Malzeme kalitesini bir kenara bıraksak bile, rahatlık konusunda da kesinlikle sınıfta kalıyor. Omuz kısmındaki çıkıntılar omuzlarıma batıyor ve ciddi omuz ağrısı yapıyor. Bu çıkıntılar batmasın diye farkında olmadan kambur oturuyorum, bu da duruşumu bozuyor. Bu koltuğu aldığım için gerçekten çok pişmanım.

Yakın zamanda maddi durumum el verirse IKEA markus almayı düşünüyorum.

Ayrıca genel olarak şunu da belirtmek isterim:
Oyuncu koltuklarının çoğunun rahat olmadığını düşünüyorum. bu koltuklar genellikle otomobil koltukları gibi tasarlanıyor. Arabalarda bu tasarımın amacı; virajda veya ani hızlanmada sürücünün koltuktan savrulmamasını sağlamak. Ancak masa başında uzun süre otururken bu “sarmalayıcı” yapı; omuz, bel ve bacakları sıkıyor ve konforu ciddi şekilde düşürüyor. Bu yüzden uzun süreli oturumlar için bence hiç uygun değiller.

Öncelikle deneyiminizi uzun uzun aktardığınız için teşekkür ediyorum. Gerçekten koltuk size bayağı sıkıntı yaşatmış 5 yıl az bir süre değil fakat yine de bu maliyete böyle şeyle karşılamayı kimse istemez. Genel olarak ürünlerin yorumlarını okuyunca bazıları çok memnunken bazıları tam tersi olabiliyor tabii herkes her üründen memnun olacak değil ya da belki sizin şanssızlığınız diyeceğim ama kesinlikle yaşadıklarınız göz ardı edilecek şeyler değil. Beni burada asıl endişelendiren ve yakalayan husus şu oldu. Benim oyuncu koltuğu geçmişim yok fakat VATAN da bir kez merak ettiğim için oturdum ve birkaç kez de internet Kafe'nin ikinci sınıf diyebileceğim oyuncu koltuklarına oturmuştum gerçekten pek bir espirsinin olmadığını fark ettim belki ileri düzey olanların konforu farklıdır denemediğim için bir şey diyemem.

"Arabalarda bu tasarımın amacı; virajda veya ani hızlanmada sürücünün koltuktan savrulmamasını sağlamak. Ancak masa başında uzun süre otururken bu “sarmalayıcı” yapı; omuz, bel ve bacakları sıkıyor ve konforu ciddi şekilde düşürüyor. Bu yüzden uzun süreli oturumlar için bence hiç uygun değiller."

Bu vermiş olduğunuz örnek çok mantıklı geldi daha ağır ve sağlam yapıları var belki daha dayanıklılar ama sanki özellikle sırt bölgesi omurga için çok uygun gelmiyor bana da o esnekliğe sahip değiller gibi o yüzden sanırım bende Markus'a bir adım daha yakınım. Değerli yorumun ve tecrüben için çok teşekkürler.

Boy ve kilonuza göre 15'li size tam olur fakat rahat edemezsiniz. 5 yıl xDrive akdeniz kullandım 85 kilo değil de 100 kilo olsam tam olurdu rahat edemezdim. xDrive akdeniz 150 kiloya kadar destekleyen model hesabını siz yapın.

Boy ve kilonuza göre 15'li size tam olur fakat rahat edemezsiniz. 5 yıl xDrive Akdeniz kullandım 85 kilo değil de 100 kilo olsam tam olurdu rahat edemezdim. xDrive Akdeniz 150 kiloya kadar destekleyen model hesabını siz yapın.

Rahat edemeyeceğim husus tam olarak nedir? Yani ürünün genel olarak ergonomik yapısı mı? Yoksa benim boy kilo oranımla alakalı bir durum mu? 15'li için sordum

Markusun kolçakları en azından yukarı aşağı hareket ediyor olsaydı çok iyi olurmuş. Yıllardır güncelleme gelmiyor.

Evet tam olarak onunla ilgili video izliyordum, birçok kullanıcı kolçaklardan şikayet etmiş. Bu ürüne rakip olarak xDrive Tarsus ile kıyaslamışlar ancak o ürününde koltuk tarafının sert olduğunu söylüyorlar 😄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı