İki adet aynı RAM'i takınca sistem yeniden başlıyor

kodeks11

Picopat
Daha fazla  
İki adet XPG Spectrix D80 RAM'im var ikinciyi takınca PC yeniden başlatıyor devamlı kendini. Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit bir yöntem söyleyeyim, RAM'lerin ucunu silgi ile dikkatlice silin. Oksitlenme olayı yapabiliyor. Belki yarar, yarayacağını pek sanmıyorum ama denemeye değer.
denedim yine aynı
İki RAM'i de her slotta tek tek denediniz mi? Eğer denediyseniz ve çalıştıysa büyük ihtimalle iki RAM'i dual kit olarak almadınız. Dual olmayan RAM modüllerinde böyle sorunlar olası.

BIOS sıfırlamayı deneyebilirsin.
iki slottada denedim biri sıkıntısız çalışıyor diğerini taktığımda tek olarak windows da donuyor ikisini bir taktığımda tam açılacakken yeniden başlıyor pc dual kit değil ayrı ayrı aldım ama aynı marka aynı model
İki RAM'i de her slotta tek tek denediniz mi? Eğer denediyseniz ve çalıştıysa büyük ihtimalle iki RAM'i dual kit olarak almadınız. Dual olmayan RAM modüllerinde böyle sorunlar olası.

hocam biri sıkıntısız çalışıyor diğeri donuyor windows açılırken ama biosta falan görünüyor ram servise gönderdim sağlam denildi

hocam biri sıkıntısız çalışıyor diğeri donuyor windows açılırken ama biosta falan görünüyor ram servise gönderdim sağlam denildi
Sistemin ne? 2.belleği sonradan mı aldın? Sonradan aldıysan takmadan önce BIOS'u sıfırlamayı deneyebilir misin?
aynı anda aldım aynı anda taktım bir hafta sonra sorunu bulabildik bir rami çıkarınca düzeldi

denedim yine aynı

iki slottada denedim biri sıkıntısız çalışıyor diğerini taktığımda tek olarak windows da donuyor ikisini bir taktığımda tam açılacakken yeniden başlıyor pc dual kit değil ayrı ayrı aldım ama aynı marka aynı model

aynı anda aldım aynı anda taktım bir hafta sonra sorunu bulabildik bir rami çıkarınca düzeldi
ne yaptın hocam çözdün mü ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı