İki ayrı depolama birimi ile iki ayrı işletim sistemi kullanma

231561

Gigapat
Makaleler
1
Öncelikle iyi forumlar, bugün kafama takılan bir problem hakkında desteğinizi isteyeceğim. Şimdi ben yaklaşık 2-3 gün içinde yeni bir bilgisayar alacağım ve bilgisayar halihazırda Windows 10 deneme sürümü ile gelecek. Ama benim ek olarak kullanmak istediğim ve içinde Windows 7 bulunan ayrı bir harddiskim var. Bu iki harddisk ve SSD'yi beraber kullanabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Harddiski tamamen sıfırlamak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistem açılırken hangi sistemin açılacağını soracaktır. Windows 7 kullanmak istemiyorsan Windows 10'da disk yönetiminden biçimlendirirsin.
Birini C diğerini D olarak kullanabilirsiniz. Windows'u SSD'ye kurmanızı öneririm. Windows'u kurarken size soracak zaten nereye kurayım diye orada HDD'i biçimlendirirsiniz D olarak yansır.

Birini C diğerini D olarak kullanabilirsiniz. Windows'u SSD'ye kurmanızı öneririm. Windows'u kurarken size soracak zaten nereye kurayım diye orada HDD'i biçimlendirirsiniz D olarak yansır.
Tam anlatamadım sanırım derdimi. İnternetten bilgisayar alacağım ve içindeki SSD de windows 10 kurulu gelecek. Benin aynı zamanda halihazırda 500gb lık bir harddiskim var. Ve içinde windows 7 kurulu. Ben harddiski SSD nin olduğu bilgisayara bağladığımda neyle karşılaşırım, ve harddiski nasıl biçimlendiririm? Sorum bu şekilde.

Windows 10 SDD de kurulu olacak, sıfırdan kurulumunu yapacağınız Windows 7 HDD de olacak ve depolama olarak kullanılacak HDD de ayrı olacak her hangi bir sıkıntı yok şu an o şekilde kullanıyorum. Açılışta hangi işletim sistemini istediğinizi seçme şansı tatnıyacaktır. Hatta asıl işletim sisteminizi ön sıraya aldığınız takdirde süre aşımına kadar seçmeme durumunuzda otomatik olarak ilk sıradaki asıl işletim sisteminizi açacaktır.

Şuan 2 ayrı depolama biriminde 2 ayrı işletim sistemine sahibim ve harddiski biçimlendirip tek işletim sistemi olarak kullanacağım bilgisayarımı. Yapmak istediğim işlem buydu cevabımı aldım, yardımcı olan herkese teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı