Hocam, eskiden (çok eskiden) ekran kartlarında tek çıkış olduğu dönemlerde, birden fazla ekran kullanmak için siteme ikinci bir kart takıp, ikinci monitörü de onlara bağlardık. Teorik olarak aynı sisteme iki ekran kartı takmak hala mümkün olmalı. İki ayrı kartı aynı monitöre bağlamaya gelince, eğer monitörünüzün seçilebilen şekilde birden fazla HDMI girişi ya da HDMI ve örneğin displayport girişi mevcutsa olabilecekmiş gibi duruyor.
En azından benim tek monitörle iki ayrı bilgisayarı kullandığım çok oldu. Monitörün farklı girişlerini yine monitörün tuşları ile seçmekten ibaretti yaptığım iş. Dolayısı ile iki ayrı ekran kartını tek monitöre bağlamak, birden çok girişi olan monitörler için son derece mümkün.
Hiç denemedim ama:
Her iki ekran kartını da farklı girişlerden aynı monitöre bağlamak ve çoklu ekran ayarı yaptıktan sonra, farklı bir ekran kartına geçtiğinizde ekran ayarlarından birincil monitörü değiştirip, ekrandan da input noktası seçmek mümkün olabilir mi? Denemekten bir şey kaybetmezsiniz diye düşünüyorum.
Farklı şekilde anlatmak gerekirse:
Diyelim X ekran kartı HDMI den bağlı ve bu çoklu ekranda birincil ekran olarak tanımlanmış olsun. Y ekran kartı ise monitöre DP girişinden bağlı ve ikincil ekran olarak tanımlı. Şu an X kullanıyorsunuz, monitörünüzün input seçeneği de HDMI. Y ekran kartını kullanmak istediğinizde, ekran ayarlarından birincil monitör değişimi yapıyorsunuz ve monitörünüzün source/input düğmesinden displayport seçiyorsunuz.
Olabilirmiş gibi geliyor. En azından denemeden zarar gelmez diye düşünüyorum. Kolay gelsin.