İki ayrı monitörde iki ayrı masaüstü kullanmak mümkün müdür?

Maxeus

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün ilk defa ikinci monitörümü kullanıyorum. Ana monitörümü DisplayPort, ikinci monitörümü ise HDMI to VGA dönüştürücü ile HDMI bağladım.

Konuyu açma sebebim; ana monitörümde açtığım uygulamalar altta gözüküyor fakat ikinci ekranda da gözüküyor ve ikinci ekrandan eğer pencereyi kapat dersem ana ekrandan da kapanıyor. Ana monitörümü masaüstü 1, ikinci monitörümü ise masaüstü 2 olarak kullanmak istiyorum, yani iki ayrı ekranda birbirinden bağımsız farklı uygulamalar kullanmak istiyorum.

Nasıl yaparım?

Öyle yaptımda yazdım buraya zaten hocam, farkeden bişey yok yani.
o zaman siz ikinci monitör değil ikinci bir bilgisayar kullanmak istiyorsunuz ve bunu sanal olarak nasıl yaparım diyorsunuz. Bu mümkün mü bilmiyorum.

O zaman siz ikinci monitör değil ikinci bir bilgisayar kullanmak istiyorsunuz ve bunu sanal olarak nasıl yaparım diyorsunuz. Bu mümkün mü bilmiyorum.

Hocam ben başka birinden yanlış görmediysem tek bilgisayarda mesela ana ekranda masaüstü 1 açık, ikinci ekranda masaüstü 2 açık. Dolayısıyla iki ayrı ekranıda ayrı yönetebiliyor.

Bahsettiğiniz şey windows+tab yapıp sol üstteki seçenekten masüstü 2 yaratmak mı?

Bahsettiğiniz şey windows+tab yapıp sol üstteki seçenekten masüstü 2 yaratmak mı?
İkinci monitör için evet hocam, yani ana monitörde masaüstü 1, ikincide ise masaüstü 2 yi kullanmak istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…