İki monitörde iki farklı masaüstü kullanmak

myqueen

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarıma 2. monitör bağlamak istiyorum fakat tek masaüstü üzerinde değil, 2 farklı masaüstünde çalışmam gerekiyor. Yani "Win + Tab" ile 2. masaüstünü açtığımızda 2 ayrı masaüstünü iki ayrı monitörde açık tutmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Normalde mümkün değilse bunun için bir uygulama var mıdır?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek istediğinizi anladım. Fakat ekran genişleterek kullanmak istediğiniz programları diğer monitöre çekebilirsiniz. Yani aynı şey denebilir. Neden ayrı masaüstü ihtiyacı duyduğunuzu merak ettim açıkçası. Bir şey fark etmeyecek. Çekip yana kaydırdığınız programlar veya dosyalar diğer ekranda gözükecek zaten. Gözükmeyen tek şey masaüstü ikonları oluyor. İlla ki nedeniniz vardır ama cidden merak ettim :)

Bu arada dediğiniz olmuyor diye biliyorum. Ekran kartı tek bir çıkış veriyor. Ancak sanallaştırma yöntemi vs. varsa belki olabilir. İki windowsu aynı anda kullanmak gibi bir şey sizin dediğiniz. Zor bir işlem. Veya ben bilmiyorumdur.
Tamam işte ekran değişiyor çekerek diğer ekrana götürüyorsunuz uygulamaları.

Anladım, teşekkür ederim.
Dün merak edip internetten bahsettiğim sanallaştırma olayına baktım biraz. Hatırladığım gibi basitçe Windows içinde ayrı bir Windows çalıştırmaya yarıyor. Yani tek uygulamayı tek monitöre vereceğiz o uygulama da sanal Windows’umuz olacak. Bu sayede istediğiniz Windows’da istediğiniz işlemi yapabileceksiniz.

Bu sanal işletim sistemine bir bakacağım, değmezse ekran yansıtmaya devam edeceğim mecbur. Harici ekran yansıtma programlarındaki kısayollar işimi kolaylaştırabilir belki.

Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, uzun yıllardan beri aktif olduğum bir "donanım" forumundan daha etkili bir forum haline gelmiş burası. Zamanında çok dalga geçilirdi technopat forumuyla orada. Beter duruma düştüler. Yardım çabalarınız için çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı