İki cihaza FTP portundan bağlanmak

ümitcan23

Hectopat
Merhaba arkadaşlar evde WD mycloud cihazım ve masaüstü bilgisayarım var bazen dışarıya çıktığımda ikisinede bağlanmak için yanımda MacBook'umu götürüyorum. Sadece dosya alışverişi benim için yeterli oluyor. MacBook için WD bendeki cihazda Catalina'ya uygun programların desteğini çekti masaüstünde sanki bir diskmiş gibi evdeki cihazlarımı görmek istiyorum şu anda SMB (445) numaralı portdan PC'ye ftp(21) numaralı portdan WD Mycloud'a ulaştım sorum şu iki cihaza tek bir port yani FTP ile ulaşabilir miyim ya da şifrelenmiş FTPden ulaşabilir miyim bu portu nasıl açabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam peki http (443yada80) portunu nasıl açabiliriz mümkünmüdür ? niyetim mountain duck programı ile sanki bağlandığım ağı disk gibi sistemimde görebiliyorum ftp oldu fakat dediğiniz gibi 2. cihazı bağlayamıyorum

Hocam peki HTTP (443'ya DA80) portunu nasıl açabiliriz mümkün müdür? Niyetim mountain duck programı ile sanki bağlandığım ağı disk gibi sistemimde görebiliyorum FTP oldu fakat dediğiniz gibi 2. cihazı bağlayamıyorum.

Hocam PHP dilini biliyorsanız 80 portunu xampp programı ile aktif edebilirsiniz FTP protokolünü PHP ile yönetmek çok kolay PHP ile 2 cihaza aynı anda veri gönderme ve alma yapabilirsiniz.

Niyetiniz "Secure FTP" ile iletişim kurmaksa yani güvenli veri transferi ise "22" numaralı portta yayın yapan "SFTP" yi araştırmanızı öneririm.

21 numaralı porttan FTP ile Macbook-WD MyCloud bağlantısını kuruyorsunuz. İsteğinizde 21 numaralı porttan Macbook-Desktop PC bağlantısını kurmak ise şöyle bir yol izleyebilirsiniz :
  1. "Desktop PC" ye Filezilla Server programını kurun ve gerekli şifreleri ayarlayın.
  2. Modem tarafında internet aleminden 21 numaralı porttan gelen istekleri Desktop PC'ye yönlendirin.
  3. Macbook'a "Filezilla Client" programını kurun ve public IP adresinizi girip 1.adımda belirlediğiniz kimlik bilgilerini girerek erişim sağlayabilirsiniz.
NOT : İki cihazda aynı portta yayın yapacağından çakışma olma olasığına istinaden NAT yapabilirsin. Şöyle düşünelim:
  1. İnternet aleminden senin public IP adresinin "1000" numaralı portuna talep gelirse bu talep WD-Cloud'un 21 numaralı portuna gönderilsin.
  2. İnternet aleminden senin public IP adresinin "2000" numaralı portuna talep gelirse bu talep Desktop PC'nin 21 numaralı portuna yönlendirilsin.
Yukarıdaki NAT olayına girmek istemiyorsan Macbook-WD 21 numaralı porttan haberleşmeye devam etsin Macbook-Desktop PC ikilisini 22 numaralı porttan haberleştirirsin hocam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı