İki daire arası router önerisi

SpaceForYou

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese,

Biz 6 kişi 2 karşılıklı dairede yaşamaktayız. Modem bizim dairede babamların odasında kapı girişinde. Her geçtiğimizde ayağımıza takılıyor kablo. Bu sebeple modemi karşı daireye alıp ortak mutfağa rooter almayı düşünüyoruz. Modem ile benim odam arası 5 duvar var. Mutfağa rooter takarsak 2 duvara düşüyor. Ben arada BF1 vs Online oyunda oynuyorum. Ping istemiyorum. Sizce hangi marka ve model rooter almalıyız? Veya başka türlü fikirleriniz var mı?

Hocam bahsetiğiniz durumda, cihazda dikkat etmeniz gereken 2 şey var:
  • kablosuz sinyali güçlü olmalı
  • Aynı anda çok sayıda cihazın bağlantısını sorunsuz sağlayabilmeli

Tplink, Asus ve Keenetic olmak üzere 3 marka önerebilirim. Bunlarda arayacağınız özellikler, kablosuz bağlantıda AX özelliği olması ve hız sınırlama, istenen cihaza öncelik verme gibi (QoS) fonksiyonları olması. Bunlardan bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olanı alabilirsiniz.

Kendim Tplink ax72 kullanıyorum. Tplink uygulamasından laptopuma internet önceliği verdim. Evde yaklaşık 9-10 cihaz bu router'a bağlı ve CoD gibi pingin önemli olduğu bir oyunu sorunsuz oynuyorum. Router'la laptopun arası 8-10 metre, direkt görüş yok arada kapı, duvar vs var. Kolay gelsin.

Hocam bahsetiğiniz durumda, cihazda dikkat etmeniz gereken 2 şey var:
  • kablosuz sinyali güçlü olmalı
  • Aynı anda çok sayıda cihazın bağlantısını sorunsuz sağlayabilmeli

Tplink, Asus ve Keenetic olmak üzere 3 marka önerebilirim. Bunlarda arayacağınız özellikler, kablosuz bağlantıda AX özelliği olması ve hız sınırlama, istenen cihaza öncelik verme gibi (QoS) fonksiyonları olması. Bunlardan bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olanı alabilirsiniz.

Kendim Tplink ax72 kullanıyorum. Tplink uygulamasından laptopuma internet önceliği verdim. Evde yaklaşık 9-10 cihaz bu router'a bağlı ve CoD gibi pingin önemli olduğu bir oyunu sorunsuz oynuyorum. Router'la laptopun arası 8-10 metre, direkt görüş yok arada kapı, duvar vs var. Kolay gelsin.
Güzel cevabınız için teşekkür ederim. O yönde araştırıcam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı