İki farklı disk birbirlerini bozuyor

Morty Smth

Centipat
Daha fazla  
Kücük kardeşimle ortak kullandigimiz masaüstü PC'ye kardeşimin sürekli virüs bulaştırması ve eski teknoloji olan hard diskin son derece yavaşlayıp sürekli sorun çıkarması sebebiyle Samsung 860 EVO 500GB SSD siparişi verdim. Bu siparişi verirken aklımda kardesimin kullanacagi HDD'ye ayrı Windows 10 ve kendim kullanacagim SSD'ye ayri Windows 10 kurup kardeşimden kendimi izola etmek vardı.

Dediğimi yaptim ve HDD'ye ayri bir Windows 10 64 Bit ve SSD'ye ayri bir Windows 10 64 Bit kurdum. Disk yönetiminden her iki isletim sistemi icinde sürücü harflerini sildim yani ne kucuk karsesim benim SSD mi görebiliyordu ne ben onun HDD'sini görebiliyordum. PC acilirken F8 tusuna basip HDD veya SSD'den birini secilmesi suretiyle ikimizde kendi Windows'umuzu Boot ediyorduk.

Mutluyduk... Ta ki Windows'lar bozulmaya baslayana kadar. İlginc bir sekilde bilgisayar her acilisinda Windows dosyalarini doğruluyor doğrulama bittikten ve Windows acildiktan sonra ise silinen sistem dosyalari oluyordu. Kac kere Windows Store silindi veya sistem dosyalari silindi size anlatamam.

Ayrica Windows diskin bozuk oldugunu duzeltmek için yeniden baslatilmasi gerektigini soyleyen bir hata veriyordu. Ayni sorunlari kardesimde yasiyordu. Acaba kardesimin HDD'si ile benim SSD'nin anakarta beraber takilmasindan kaynaklanan bir sorun mu vardı? Bunu test etmek için Windows 8 64 Bit yuklu laptopumun HDD'sini benim Windows 10 yuklu SSD ile beraber Boot ettim, ayni sorun yasanmaktaydi.

Sayın Technopat Sosyal üyeleri bu sorun yüzünden kasanin yan kapagi açık. Kim kendi Windows'unu Boot etmek isterse SATA kablosunu ona takiyor ve PC'yi oyle aciyor. Artik SATA kablosunu tak cikar yapmaktan yalama oldu. Bu sorun nasıl düzeltebilirim? Yardim ederseniz cok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 186939C7-8B3F-4A50-9CE4-5B67C1654117.jpeg
    186939C7-8B3F-4A50-9CE4-5B67C1654117.jpeg
    11,6 KB · Görüntüleme: 62
  • 9A07E528-4429-4D15-8A0C-4AFC220C4427.jpeg
    9A07E528-4429-4D15-8A0C-4AFC220C4427.jpeg
    10,3 KB · Görüntüleme: 48
  • 05759109-1830-4A5E-B1DD-74B6A9A558BC.jpeg
    05759109-1830-4A5E-B1DD-74B6A9A558BC.jpeg
    145,4 KB · Görüntüleme: 47
İki Windows'ta da şu işlemi yap:
Regedit'ten "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager"e git.
Sonra "BootExecute" denen şeye iki kez tıkla içinde autoexecute falan olucak işte orayı sil kaydet.
Not: BootExecute'yi değil, içindeki metni sileceksin.

Windows 8 64 Bit yuklu HDD de dediginiz ayari yaptim lakin Windows 10 64 Bit yuklu SSD de dediginiz ayari bulamadim. Attigim resimde gorebilirsiniz. Ayrica 2 diski ayni anda Boot etmemle sistem dosyalari tekrar bozuldu resimde gorebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    252,3 KB · Görüntüleme: 33
  • image.jpg
    image.jpg
    340,4 KB · Görüntüleme: 29
Windows 8 64 Bit yuklu HDD de dediginiz ayari yaptim lakin Windows 10 64 Bit yuklu SSD de dediginiz ayari bulamadim. Attigim resimde gorebilirsiniz. Ayrica 2 diski ayni anda Boot etmemle sistem dosyalari tekrar bozuldu resimde gorebilirsiniz.
Sol taraftan, CurrentControlSet'in solundaki ok tuşuna basıp, oradan Control'ü bulup, yine oradan Session Manager'i bulup tıklayıp, BootExecute kaydının içini boşaltmalısın.
Bu işlem, bilgisayarın açılışta disk kontrolü yapmasını engelleyecektir.

Sol taraftan, currentcontrolset'in solundaki ok tuşuna basıp, oradan Control'ü bulup, yine oradan session Manager'i bulup tıklayıp, bootexecute kaydının içini boşaltmalısın.
Bu işlem, bilgisayarın açılışta disk kontrolü yapmasını engelleyecektir.

Sorun disk kontrol yapılması değil konuyu okursanız anlayacaksınız. Yinede teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı