İki farklı diski birleştirme

Batu_26

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Bilgisayarımda bir SSD ve bir HDD var. SSD'nin içinde Windows kurulu ve ana diskim olarak kullanıyorum (Yerel Disk C).
HDD'de ise oyunlar, resimler vb. var fakat HDD'yi eski bilgisayarımdan yeni bilgisayarıma taktığım için 2 parçaya ayrılmış durumda (D ve E).
E diskinin içindekileri D diskine taşıyıp biçimlendirdim, şimdi ise E diskini D diskine eklemek istiyorum. D diskinde hiçbir şey silinmeden bu işlemi yapmak mümkün mü?

Bilgisayar'ın İçindeki Görünümü:
Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
MiniTool Partition Wizard ile bunu yapabilirsiniz.

MiniTool Partition Wizard Free Edition

Programı açtıktan sonra disklerin listelendiği ekranda D sürücüsünü seçip sağ tıklayın, açılan menüden ''merge'' seçeneğini seçin. Gelen ekranda D sürücüsü seçili iken ''next'' butonuna tıklayın. Sonraki ekranda da E sürücüsünü seçin ve ''finish'' kısmına tıklayın. Tüm işlem tamamlanınca sürücülerin durumu istediğiniz gibi olacaktır.

D sürücüsü seçili iken ''next'' butonuna tıklayın. Sonraki ekranda da E sürücüsünü seçin ve ''finish'' kısmına tıklayın.
D'ye sağ tıklayıp "Merge" dedim ardından D seçili iken "Next"tuşuna bastım fakat bu adımdan sonra E'yi seçemiyorum. Sadece 450MB'lik bir bölüm var, o seçilebiliyor:
Ekran Alıntısı.PNG

Ne yapmam lazım?

Birim silme, içerisinde veri olan disklere uygulandığında disk içerisindeki tüm veriler silinecektir.
  • Windows + R tuşlarına basarak açabileceğiniz pencereye diskmgmt.msc yazıp Enter tuşuna basın.
  • Sürücü harfi E: olan diskin üzerine sağ tıklayın, ardından Birim Sil seçeneğini seçin.
  • Silmek istediğinizi doğrulamak için açılan onay penceresinden Evet butonuna basın.
  • Sürücü harfi D: olan diskin üzerine sağ tıklayın, ardından Birimi Genişlet seçeneğini seçin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı