Anahtar kelime microfrontend. Biraz araştırarak örnek mimari çizimleri bulabilirsin. Hepsiburada, trendyol gibi büyük projelerde kullanılmakta. Frontend ekibi birden fazla olabiliyor. Mesela bir ekip sadece ödeme ile ilgilenirken diğeri ürünler ile ilgileniyor bir diğer ekip dashboard(salladım, farklı olabilir). Ekiplerin kullandığı tech stack farklı olabiliyor. Biri react kullanır diğeri vue. Trendyol veya Hepsiburada tam hatırlamıyorum, bu konu ile ilgili güzel bir makalesi vardı. Medium hesaplarından bulabilirsin. LinkedIn de olabilir tam hatırlamıyorum gerçi. Bir yerde okumuştum.
Çalıştığım kurumda da benzer mantık var. React ile geliştirdiğim bir projem var şuan da, asp.net ve jquery kullanılan bir projede çalışıyor, nextjs projede çalışıyor. Electron ile çalışıyor vs. Dışarıya api sunuyorum. Benim projeyi kullanan kişi apilarımı kullanarak geliştirdiğim projeyi kendine göre uyarıyor.
Örnek çalışma mantığı şu,
Büyük örnek istersen, Trendyolun baklava ismini verdiği ui kütüphanesine bakabilirsin.
Aynı projede de olabilir. Monorepo olarak araştırabilirsin. Bir tık karışık konular. Paketlerin uyumu, npm yönetimi. Kodları minimize etmek falan bunlar biraz komplex oluyor. Dikkat etmezsen tabi, 1mb üstü js ler çıktısıda alabilirsin. Aynı paketi birçok js de de var olur, proje boyutu yükselir. Seo optimizasyon çöp olur. Onu geçtim bunları yönetmekde zor.