İki Farklı Marka RAM'leri Dual Channel Çalışır mı?

CPU-Z uygulamasında menülerde SPD bölümü var ordan her slot için bilgilere bakabilirsin.

Çift kanal çalışıyor sıkıntı yok.
İyi günler, bu iki ram sıkintısız bir şekilde dual channel çalışır mı? Birebir aynı özellikleri sadece markaları farklı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210112-184053_Chrome.jpg
    Screenshot_20210112-184053_Chrome.jpg
    75,8 KB · Görüntüleme: 133
  • Screenshot_20210112-184059_Chrome.jpg
    Screenshot_20210112-184059_Chrome.jpg
    39,4 KB · Görüntüleme: 139
  • Screenshot_20210112-184105_Chrome.jpg
    Screenshot_20210112-184105_Chrome.jpg
    39,8 KB · Görüntüleme: 131
Bazı insanlar yok içindeki chipsetler fwrklı olursa uyumsuzluk sağlsr falan filan deyip korkuyorum o yüzden sormak istedim. Teşekkürler yardımcı olsuğunuz için
Rica ederim dedikleri olabilecek şeyler ancak çok düşük ihtimaller. Bu yüzden ilk alım yapılırken mümkünse 2'li alım yapılması önerilir. Çoğu kişi(benim gibi) ülkemizdeki ekonomik koşullar dahilinde durumu müsait olmadığı için tek parça alıp sonra ikincisini ekliyor. Bu durumda da düşük ihtimale takılmanın manası yok, alırsın kontrol edersin 14 gün iade hakkın mevcut olacağı için test edersin sıkıntı varsa iade edip başka alırsın. Çok takılmamak lazım.

Rica ederim dedikleri olabilecek şeyler ancak çok düşük ihtimaller. Bu yüzden ilk alım yapılırken mümkünse 2'li alım yapılması önerilir. Çoğu kişi(benim gibi) ülkemizdeki ekonomik koşullar dahilinde durumu müsait olmadığı için tek parça alıp sonra ikincisini ekliyor. Bu durumda da düşük ihtimale takılmanın manası yok, alırsın kontrol edersin 14 gün iade hakkın mevcut olacağı için test edersin sıkıntı varsa iade edip başka alırsın. Çok takılmamak lazım.
Valla içime su serptin dostum cidden teşekkürler, iyi günler diliyorum.

Dual Channel Ramler farklı mıdır? Yoksa 2 tane aynı marka aynı model -frekansta Rami 2 ayrı slota taksam dual channel olarak çalışır mı?

Bir adet 8 GB ram aldım. Bir tane daha aynı modelden alsam çalışır mı? yoksa bunu iade edip dual channel özellikli 2 x8 ram mi almalıyım karar veremedim.

Dual Channel RAM'in bir farkı yok. Teknik olarak aynı hızlara, gecikme değerine, voltaj değerlerine sahip bellekler anakartta belirli olan slotlara takıldığı zaman Dual Channel olarak çalışır. Bazen farklı marka ve modellerde uyumsuzluk olma ihtimali oluyor. Bu ihtimali düşürmek için aynı model ve marka RAM veya çift kit halinde almayı öneriyoruz.

Önerileriniz vs için çok teşekkürler. Vatan Bilgisayar'a RAM'i almak için gittim. Normalde aklımda G.Skill vardı fakat Vatan'daki arkadaş çok sağ olsun bayağı yardım etti. 30 TL fark ile Corsair Vengeance almamı sağladı. Eve gelip direk taktım çalıştı. Teşekkürler, ürünü almak isteyen olursa link: CORSAIR 4GB (1x4GB) Vengeance DDR4 2400MHz CL16 Single Ram - Vatan Bilgisayar
Şu an Dual Channel değil mi? Resmi:
Eki Görüntüle 360843

Evet kardeşim sizlerin de yazılarını okuyunca bende 2. kanalıma taktırtım performans %30 arttı. FPS 35'di bir oyunda şu an 55 oldu :D Süper değil mi? Sağ olun. Bir okumak bile nelere kadirmiş. Güzel forum.

Uyumsuz olunca mavi ekran hatası veriyor. Mesela tek takılıyken hiç mavi ekran hatası vermeyen PC 2 tane farklı marka takınca vermeye basladı.
Uyumsuz olunca mavi ekran hatası veriyor . Mesela tek takılıyken hiç mavi ekran hatası vermeyen pc 2 tane farklı marka takınca vermeye basladı

Son düzenleme:
Uyumsuz olunca mavi ekran hatası veriyor. Mesela tek takılıyken hiç mavi ekran hatası vermeyen PC 2 tane farklı marka takınca vermeye basladı.
Uyumsuz olunca mavi ekran hatası veriyor . Mesela tek takılıyken hiç mavi ekran hatası vermeyen pc 2 tane farklı marka takınca vermeye basladı
Hocam biraz şans işi, ben alalı epey bir vakit geçti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı