İki Farklı PC'de bileşenlerin yerini değiştirmek

xFriendly

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar, iki farklı bilgisayarım var birisi AMD bir diğeri Intel. Anakart ve üzerindeki işlemciler ile yerlerini değiştirmek istiyorum. Hard diskler, SSD'ler, falan aynı kasada kalacak yalnızca anakart ve işlemci yer değiştirecek. Windows başlatmada yada başka bir sorun yaşar mıyım? Format atmadan bu işi deneme şansım var mı? Bunu deneyimleyen var mı? Oldu ki bir sorun ile karşılaştığım durumda tekrar eski haline getirirsem sorundan da kurtulmuş olur muyum? :ROFL:
  • Intel sistem: i7 8700K, Asus Z370-H
  • AMD sistem: Ryzen 7 1700, Gigabyte Ab-350m
@Jira @Pantheon Bir bilginiz ya da fikriniz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
İşlemci ile anakart değiştirebilirsiniz. Zaten diğer türlüsü imkansız. Intel işlemcilerin pinler anakart üzerinde oluyor, Ryzen ise işlemci üzerinde.
Evet onu biliyorum, peki bir sorun çıkartmaz mı? Örnek veriyorum C:/ diski içerisinde her hangi bir AMD yazılımı yada anakartla ilgili bir dosya veya program Asus anakartı taksam üzerinde Intel ile birlikte bir sorun yaşamadan kullanabilir miyim?

@Pantheon her şeyi açıklamış. Zaten fıstık gibi sistemin var, ne gerek var 😎
Pinlerin anakarta uymacağını biliyorum. Ancak bir kasam eski bir kasam yeni güzel ledli. Bu güzel olduğunu düşündüğüm kasamda AMD mevcut. Ben Intel'i bu kasaya takmak istiyorum dolayısıyla anakartla birlikte aktarmam gerekiyor. Diğer sevmediğim kasaya yeni bir kasa alana kadar Intel işlemci ve anakartını, AMD ile kullandığım kasaya takmak istiyorum. Format atma vb. gibi sorun yaşamak istemediğimden emin olmam lazım. Doğru anlatabildim mi ondan da pek emin değilim.

Format atman daha sağlıklı olacaktır.
Format atmaya çok çekiniyorum sonrasında toparlamam çok uzun sürüyor. Benim Gigabyte anakartımda sorun var RAM'leri 3200Mhz kullanamıyorum bir de Intel'i denemek istiyorum oyun performansını hazır üzerinde sıvı soğutma varken deneyeyim diyorum. Sonrasında da SLI incelemesi yapıcam hem AMD hem Intel için vs. format atmamak çok önemli benim için, umarım sorun olmaz deneyeceğim biraz sonra. Pek fikri olan çıkmadı ama mecbur deneyeceğim artık.

Format atmadan çalışır, ama stabil olmaz. Sonuçta anakart değişiyor.
Öyle de oldu. Zar zor açtım ancak ikide bir mavi ekrana falan düşüyor.
20190116_110824.jpg
20190116_073451.jpg
20190116_073004.jpg
20190116_072834.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı