Hocam aslında mevzunun PSU kalitesiyle ilgisi yok.
Tek kablo kullanmayın diyenler şu teoriye göre diyorlar: Diyorlar ki kullanılan kablolar 12 gauge de olsa 24 gauge de olsa fark etmez, bir kablo 150 Watt'tan fazla çekerse, belirli bir süre sonrasında erir. PCI slotundan 70 Watt geliyor, geri kalan da PSU'dan gelen kablodan geliyor. Yani diyor ki tek kablo kullanınca 150'nin üstünde bir güç o kabloya binecek ve eriyecek. Onların teorisi bu.
Benim de aklıma yatmayan iki şey var:
1) Eğer tek kablo madem iki başlıkta verilecek gücü kaldırmayacak, PSU üreticileri neden iki başlık koyuyor?
2) Sallıyorum 3060'da sadece tek giriş var, mecburen tek kablo kullanılacak, e o zaman 3060 kullanan herkeste kablo erimesi mi olacak? Sonuçta o da 220 Watt, hatta bazen 290 Watt'lar falan çekiyor.
Bakın mesela siz hiçbir sorun yaşamamışsınız. Acaba bu da balon PSU konusu mu? Biliyorsunuz bilgisayar tüketicileri özellikle PSU konusunda kulaktan dolma bilgilerle abarttıkça abartmaya meyilli oluyor.