İki HDD'yi tek HDD gibi kullanma

omertepe

Kilopat
Daha fazla  
Bugün elimde hazırda olan Seagate Barracuda 1 TB 64Mb 7200RPM HDD'den bir tane daha aldım. Yani şu anda elimde iki tane bu HDD'den var. PC'ye bağladım diski formatını yapıp sorunsuz kullanmaya başladım. Ama C diskinden D diskine dosya atarken dosyayı okuyup yazmasını beklemek benim için biraz sıkıntı. Tabi ki şimdi SSD alabilirdin diyenler olacak ama bütçem maalesef buna yetti çünkü fazla kullanabileceğim alan lazımdı. Video işiyle uğraşıyorum ve bir video için yaklaşık 400 GB dosya kullanıyorum. Bunları farklı diske taşımak yerine birleştirsem bu beklemeden kurtulur muyum? Yani sanki tek bir 2 TB disk gibi olur mu? Performanstan kayıp yaşar mıyım ya da performans artar mı?

Evet RAID 0 ile dediğin mümkün ama olası sorunda, örneğin bir diskin bozulması sonucunda bütün verilerini kaybedersin.
Nasıl yapabilirim o işlemi ? Ve olası sorun derken herhangi bir diskin bozulduğunda sadece o disktekileri kaybetmek yerine iki disktekileri de mi kaybetmekten bahsediyorsunuz ? Bu işlemi yaptığımda performansım artar mı ?

Evet performansınız artar, buna karşılık iki diski tek disk gibi kullandığınız için ikisinden birindeki arıza ikisindeki veriyi kaybetmenize neden olur. RAID 0, BIOS'dan, veya Windows üzerinden yapılabilir ancak işlemden önce her iki disk de formatlanmış olmalı.

Peki teşekkür ederim. Birde şöyle sorum olacak. Sanki ben ikinci diski taktıktan sonra bilgisayarın rahatlaması yerine biraz daha zorlandığını görüyor gibiyim sizce gerçekten böyle bir şey mümkün mü ?

Ne gibi zorlama? Bence psikolojik olarak hissediyorsunuz sorun olmaması gerekir.

Ne gibi zorlama? Bence psikolojik olarak hissediyorsunuz sorun olmaması gerekir.
Belirgin olarak PC nin açılış süresi 16 saniye arttı. Ama diğerleri dediğiniz gibi psikolojik olabilir. Çünkü HDD alınca belli bir performans artışı bekliyordum PC de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…