İki işletim sistemi nasıl yüklenir?

518385

Hectopat
Merhabalar, bilgisayarıma birden fazla işletim sistemi kurmak istiyorum. Windows 10 ve Windows 7 işletim sistemini aynı bilgisayara kurabilir miyim? Dikkat etmem gereken hususlar nedir? Son sorum da ben bir sistemi kullanırken diğer sistem tarafından donanımlarım kullanılıp bilgisayarım darboğaza girebilir mi? Umarım beni anlamışsınızdır.

Merhabalar, bilgisayarıma birden fazla işletim sistemi kurmak istiyorum. Windows 10 ve Windows 7 işletim sistemini aynı bilgisayara kurabilir miyim? Dikkat etmem gereken hususlar nedir? Son sorum da ben bir sistemi kullanırken diğer sistem tarafından donanımlarım kullanılıp bilgisayarım darboğaza girebilir mi? Umarım beni anlamışsınızdır.

Kurabilirsiniz, sorun olmaz. Sadece 2 tane işletim sistemi kuracağınız için depolama alanınız azalır. Ben size Windows 10 ve Windows 7 kurmanızı pek önermem, Windows 7 yerine Linux kurabilirsiniz.

Oyunlarda FPS düşüşü çok oluyor benim bilgisayarımda bundan dolayı birisini gündelik işlerde diğerini ise daha çok oyun için kullanmak istiyorum.

Sistem özellikleriniz neler.
Ona göre bir işletim sistemi önerelim.

Tek işletim sistemi ile işi bitirelim ve fazla yer kaplamasın.

Oyunlarda FPS düşüşü çok oluyor benim bilgisayarımda bundan dolayı birisini gündelik işlerde diğerini ise daha çok oyun için kullanmak istiyorum.

Diskinizde iki bölme yaratmalısınız. 500GB'lık diskiniz olduğunu düşünelim. 250GB'lık kısmı boş olarak duruyor olsun. Boş kısmını ayırıp Windows 7 kurulum ekranında ayırdığınız bölümü seçmelisiniz. Fakat işletim sistemi değiştirerek kayda değer FPS artışı elde edemezsiniz. Donanımsal özelliklerde değişiklik yapmanızı öneririm.

Diskinizi ikiye böleceksiniz ardından klasik format atar gibi boot menüden Windows 7'nin olduğu USB'yi seçip klasik adımları geçtikten sonra disk bölümünde yeni oluşturduğunuz diski seçip devam edeceksiniz.

Diskinizde iki bölme yaratmalısınız. 500GB'lık diskiniz olduğunu düşünelim. 250GB'lık kısmı boş olarak duruyor olsun. Boş kısmını ayırıp Windows 7 kurulum ekranında ayırdığınız bölümü seçmelisiniz. Fakat işletim sistemi değiştirerek kayda değer FPS artışı elde edemezsiniz. Donanımsal özelliklerde değişiklik yapmanızı öneririm.

Teşekkür ederim hocam ama yine bir sorum olacak ben mesela ikiye böldüm birinin bölümünü kısıp diğer sisteme verebiliyor muyum?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı