İki işletim sisteminden birini kaldırmak

Eski bilgisayarımdaki harddisk'i şuanda kullandığım bilgisayara taktım ve biçimlendirdim. Fakat hala bilgisayarı açarken iki işletim sistemi olduğunu ve benden birini seçmem gerektiğini görüyorum. Ben bu harddisk'i nasıl D: diskine dönüştürebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut boot sistemini değiştirip yerine dual boot kurdunuz. Yani mevcut işletim sisteminizin boot sistemini silip yerine 3. parti bir dual boot sistemini yerleştirdiniz. Diğer işletim sistemini silmeniz boot sistemini düzeltmez. Ya temiz kurulum yapacaksınız ya da farklı bir işletim sistemi kullanarak boot bölümünü silecek ve daha sonra onarım yaparak düzelteceksiniz.

CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve aşağıdaki komutları uygula sonrasında DİSK yöneticisinden DİSK' i oluşturabilirsiniz.

Kod:
diskpart
list disk
sel disk 2 (2 numarası işlem yapmak istediğiniz diskin numarası sizde kaç işe onu yazacaksınız)
clean

Sorunum çözüldü. Nasıl yaptığımı anlatayım;

1. İlk önce varsayılan işletim sistemimi değiştirdim.
  • "Bilgisayar"a sağ tıklayıp Özellikler deyin.
  • Açılan pencerede sol taraftan Gelişmiş sistem ayarları bağlantısına tıklayın.
  • Açılan pencerede Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma başlığı altındaki Ayarlar'a tıklayın.
  • Varsayılan işletim sistemini kendinize göre ayarladıktan sonra kaydedip çıkın.

2. İşletim sistemini silmek için.
  • ''Windows+R'' kombinasyonunu kullanarak açılan arama satırına msconfig yazıp "Enter"a basın.
  • Açılan pencerede Önyükleme sekmesini açın.
  • Silmek istediğiniz sistemi seçili bıraktıktan sonra "Sil" deyin.
  • Ardından Tüm önyükleme ayarlarını kalıcı yap kutusunu işaretledikten sonra Tamam deyin.

3. Diski biçimlendirmek ve sürücü harfi eklemek (D: , C:)
  • "Bilgisayar"a sağ tıklayıp Yönet dedikten sonra açılan konsoldan Disk yönetimini seçin.
  • Sildiğiniz işletim sisteminin kurulu olduğu diski seçin ve sağ tıklayın.
  • Biçimlendir deyin.
  • Biçimlendirdiğiniz diske sağ tıklayıp ''Sürücü harfi ve yolu değiştir'' diyelim.
  • Ekle>Şu sürücü harfini ata istediğiniz harfi seçtikten sonra tamam diyelim.
Bu kadar ben sorunumu böyle çözdüm.
CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve aşağıdaki komutları uygula sonrasında DİSK yöneticisinden DİSK' i oluşturabilirsiniz.

Kod:
diskpart
list disk
sel disk 2 (2 numarası işlem yapmak istediğiniz diskin numarası sizde kaç işe onu yazacaksınız)
clean
Sizinki kısa yolmuş. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı