İki işte birden çalışmak için öneri

Mitorring

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller dilerim, bu yaz 20 yaşıma gireceğim. Askerliğimi 2030'a kadar tecil ettirdim acil şekilde iki iş birden yapmam gerekiyor. Mesleğim normalde aşçı ama yeni mezun olduğum için CV pek işe yaramıyor ehliyetim de yok o yüzden taksi ve kurye işi direkt yatıyor. Aklıma pek bir şey gelmiyor. Günlerdir düşünüyorum İstanbul Avrupa tarafında yaşıyorum en küçük fikriniz var ise bile yazarsanız sevinirim. Teşekkürler 🙏🏻

Garsonluk yapabilirsiniz, bizzat komilik, oradan da garsonluk yapmış birisi olarak bu işin pekte zor olduğunu söyleyemem. Ünlü bir köftecinin İstanbul üzerindeki en kalabalık şubelerinden birisinde çalıştım, çok yoğun olsa bile iş bir şekilde yetişiyor. Eğer varsa çevrenizde geçmişte garsonluk yapmış kişilerden referans isteyin, fabrikasyon tarzında dağılan restoranlarda çalışmak yerine daha butik, tek şubeli, fiyatları ortalamanın üstünde bir yerde işe girebiliyorsanız çok daha iyi olur. Özellikle hesabın masaya gittiği ortalamanın üstünde fiyat skalası olan kafe, restoran gibi işletmelerde güzel bahşiş imkanınızda oluyor, bir arkadaşım ünlü bir Türk şefin restoranında tatlı servisi yapıyor, asgari ücret artmadan önce aylık otuz bin lira maaş, üzerine bahşiş alıyordu. Açıkçası ağır iş olmadığı sürece kuryelik kadar kazandırabilecek bir meslek bilmiyorum. Bunun dışında yaz sezonu için eğer ki bağlantı yakalayabilirseniz otelde çalışabilirsiniz, güzel getirisi oluyor diye biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı