lettoozan
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Kalite Kontrol Mühendisi - QA Tester
Merhaba, şu an elimde iki tane modem var birini halihazırda kullanıyorum ASUS DSL AC750 (1. / ana modem) diğeri ise TP-Link AC1200 (2. modem) TT'nin verdiği. Bizim evimiz dubleks bu sebeple modemi üst kata takınca aşağıda, alt kata takınca üst katta çekmiyor. Ancak alt katta daha fazla internet kullanıldığı için modemi alt kata kurdum. Şimdi ise elime 2. bir modem geçti. Daha önceden bilgisayarımı internete bağlamak için alt kattan üst kata bilgisayarıma CAT-6 Ethernet kablosu çekmiştim. Aklımdaki şey şu 2. modemi bu bilgisayarıma giden Ethernet kablosuna taksam üst katta hem Wi-Fi hem Ethernet'ten internet erişimim olur mu? Öğrendiğim kadarıyla oluyor ancak 2. modem üzerinde ayarlar yapılması gerekiyormuş. Şunları denedim: 2. modemin internet kaynağını DSL'den lan 4/wan portu ile değiştirdim, internet ayarlarından PPPoE kaldırıp bridge yaptım bir de DHCP'yi kapattım. Daha sonra 1. modemden gelen Ethernet kablosunu 2. modemi lan 4/wan portuna taktım internet ışığı kırmızı yandı ve internete erişemedim. Enteresan olanı ile 2. modemin arayüzüne de giremiyorum. 192.168.1.1 çalışmıyor. Eksik ya da hatalı yaptığım bir şey mi var? Yardımcı olursanız sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: