İki monitördeki renk farkı

doz

Hectopat
Daha fazla  
Konuyu sadece harici ekran ve laptop ekranı arasındaki farkı göstermek için açtım. Soldaki ucuz bir HP laptop, sağdaki pek de iyi sayılamayacak ASUS VP228QG. Laptop'ın yanında mükemmel durduğu da inkar edilemez elbette. Bu arada fark bu kadar da fazla değil ama başka bir renk olduğunu söyleyebilirim.

IMG_20210820_165901.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Başta piksel yoğunluğu açısından bir fark olduğunu düşünüyorum.(Bu kısım renk farkıyla ilgili anlaşılmış, yalnızca gördüklerimi aktardım). Bunun dışında monitör %72 NTSC ve laptop yüksek ihtimal %60(Bendeki HP Probook %60)NTSC(İkisini de TN olarak kabul ediyorum). Hazır ayarlar ve fabrikada yapılan kalibrasyon, parlaklık falan derken böyle farklar ortaya çıkabiliyor. Buradan bakınca neye göre mükemmel olduğunu söylemek de güç tabi.

Son düzenleme:
Hocam elbette paneller arasında farklar oluyor.
Buna panelin tipi ve kalitesi etki ediyor.
HP laptopun ucuz olduğunu söylemişsiniz büyük ihtimalle bahsettiğiniz Laptop'un ekran tipi TN'dir.
TN paneller renk kalitesi anlamında neredeyse en kötü panel tipidir.
Aradaki farkta bundan kaynaklanıyor olabilir.
Hocam diğer ekran da TN panel ama çok fark var arada.

Başta piksel yoğunluğu açısından bir fark olduğunu düşünüyorum.
Piksel yoğunluğu renk farkı yaratmaz.

Panel farkı bu kadar fark yaratmaz. Renk ayarları ile oynayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı