İki PC arasında Cross kablo ile 1Gb/sn hızı göremiyorum

Yasemin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikler iyi sosyaller.
Yeni gigabyte swich port aldım 10/100/1000, ama ne yazık ki hızı göremiyorum. 2 adet bilgisayar bağlı, ikisi de gigabyte ethernet kablolar (Cross kablo) ne yaparsam yapayım olmuyor. İki bilgisayar arasında dosya paylaşımı yaparken 100 Mb/sn hız görüyorum.

100Mb/sn = 10 MB/s anlamına geliyor sanırım mantık olarak.
1000Mb/sn = 100 MB/s anlamına gelir diyerek mantık yürüttüm.

Yardımınızı bekliyorum iyi sosyaller, Türkçe karakterlerde yaptığım hata varsa özür dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır zaten ağ bağlantısının hızından dolayı harddisklerin hızının %10 hızına erişiyorum 10MB/sn hız normalde hdd hızım 100MB/sn hızında.

Ev ağı ortamından bahsediyorum yerel ağ localhost.

Konuda 100mb/s hıza erişebildiğinizi söylemişsiniz. Bende ağ üzerinden başka bir bilgisayardan kablolu olarak dosya alırken 10mb/s hıza ulaşabiliyorum, kablosuzda bu 1mb/s hıza düşüyor. Anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum.

/sn ile /s zaten aynı şeylerdir
10mb/s veya 10mb/sn olduğu gibi okunur, küçük bir birime dönüştürülmediği takdirde.
Örneğin 1mb/s =1024 kb/s
Ancak 1000 mb/s GB cinsine girer. Bu 1 GB/s olarak okunur. 1024 bayt değerinden kaynaklanır.
Gigabit, megabit, megabyte, kbps gibi ifadeler nedir? | PC Labs
Değerleri burada gördüğün gibi karşılatırabilirsin.

• 100 Mbit, böl 8'e, ne etti? 12.5 Megabyte!
  • 1000 Mbit, böl 8'e, ne etti? 125 Megabyte!
Neden bu hızı alamıyorsun ? Alamazsın. Çünkü bu hızlar teorik hızlar. Pratikte çok da mümkün değil. Bundan birçok etken var. Cross kablo kullanıyor olman, sabit disklerin hızı, ağ kontrolcünün performansı vs vs...

@Recep Baltaş Recep bey saygısızlık yapmak istemem ama 10MB/sn hızında sabit disk hızı gördünüz mü ? 2.si crosskablo kullanıyorum gigabyte swich port'a bağlı PC ler'in ethernet kartı 1Gbit Gösteriyor .. Sonuç itibariyle bütün herşey 1 Gbit ama hız 10 MB/sn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…