İki RAM farklı hızda çalışıyor

Ergün Mert

Kilopat
8 GB RAM az geldiği için aynı özellikte ayrıca 8 GB RAM aldım ancak ikinci aldığım Team Force RAM 2400 MHz'de çalışıyor ve oyunlarda hala 8 GB üzeri kullanım görmedim. Başlangıçta da 6 saniyede açılan sistem 15 saniyede açılmaya başladı. İşlemciden dolayı zaten 2666 MHz üzeri hız beklemiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG20220708120633.jpg
    IMG20220708120633.jpg
    145,9 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG20220708120540.jpg
    IMG20220708120540.jpg
    111,4 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG20220708120516.jpg
    IMG20220708120516.jpg
    156,4 KB · Görüntüleme: 40
8 GB RAM az geldiği için aynı özellikte ayrıca 8 GB RAM aldım ancak ikinci aldığım Team Force RAM 2400 MHz'de çalışıyor ve oyunlarda hala 8 GB üzeri kullanım görmedim. Başlangıçta da 6 saniyede açılan sistem 15 saniyede açılmaya başladı. İşlemciden dolayı zaten 2666 MHz üzeri hız beklemiyorum.

Paylaştığınız BIOS görseli RAM'lerin base hızlarını göstermekte. PC'yi açıp görev yöneticisinde RAM kısmındaki hızını paylaşabilir misiniz?

Paylaştığınız BIOS görseli RAM'lerin base hızlarını göstermekte. PC'yi açıp görev yöneticisinde RAM kısmındaki hızını paylaşabilir misiniz?
Base hızlarını bilmiyorum ama oyunlarda düşükte sıkıntı yok ancak fortnitede Max a alınca RX 6600 ile sürekli 40 fpse droplaniyor bide açılış hız dikkatimi çekti görev yöneticisinde 2666

Base hızlarını bilmiyorum ama oyunlarda düşükte sıkıntı yok ancak Fortnite'de Max'a alınca RX 6600 ile sürekli 40 FPS'e droplaniyor bir de açılış hız dikkatimi çekti görev yöneticisinde 2666

XMP düzgün çalışmıyor şu an sizde. Ramleriniz düzgün slotlara takılmamış olabilir. Anakartın uyumluluk sitesine bakın. RAM bellekler yeni sürümlerle uyumluluk listesinede alınmamış olabilir. Alındıysa bile BIOS güncel olmayabilir. Bu sebeple BIOS güncellemesi yapıp DIMM slotlarına düzgün takıldığından emin olmak gerek.

XMP düzgün çalışmıyor şu an sizde. Ramleriniz düzgün slotlara takılmamış olabilir. Anakartın uyumluluk sitesine bakın. RAM bellekler yeni sürümlerle uyumluluk listesinede alınmamış olabilir. Alındıysa bile BIOS güncel olmayabilir. Bu sebeple BIOS güncellemesi yapıp DIMM slotlarına düzgün takıldığından emin olmak gerek.
Bildiğim kadarıyla fark etmiyor nereye takıldığı anakart bios güncel anakart Asus prime h510m-k eve geçince bakay

Bildiğim kadarıyla fark etmiyor nereye takıldığı anakart BIOS güncel anakart ASUS Prime H510M-K eve geçince bakay

Taktığınız yer önemli ama sizdeki anakart zaten 2 slotlu. Bu sebeple sorun olmaması lazım. Dediğim gibi bir BIOS güncellemesi yapıp deneyin. Bir de kullandığınız işlemci 2666MHz destek yazıyor. Intel® Core™ i3-10100F İşlemci (6 M Önbellek, 4,30 GHz'e kadar) - Ürün Teknik Özellikleri | Intel
Kullandığınız işlemcide önemli. 2666 MHz çalışması normal.

Taktığınız yer önemli ama sizdeki anakart zaten 2 slotlu. Bu sebeple sorun olmaması lazım. Dediğim gibi bir BIOS güncellemesi yapıp deneyin. Bir de kullandığınız işlemci 2666MHz destek yazıyor. Intel® Core™ i3-10100F İşlemci (6 M Önbellek, 4,30 GHz'e kadar) - Ürün Teknik Özellikleri | Intel
Kullandığınız işlemcide önemli. 2666 MHz çalışması normal.
Bios 1ay önce günceldi birazdan yine bakayım zaten onuda belirttim sorun 2666 MHz çalışması değil yeni taktığım Ram in 2400 MHz çalışması ve sistemi yavaşlaması yinede cevaplarınız için teşekkür ederim

BIOS 1ay önce günceldi birazdan yine bakayım zaten onu da belirttim sorun 2666 MHz çalışması değil yeni taktığım RAM'in 2400 MHz çalışması ve sistemi yavaşlaması yine de cevaplarınız için teşekkür ederim

2400 olarak çalışmıyor orada gördüğünüz bilgi sadece base clock dediğimiz temel değeri. Üreticiden üreticiye değişir bu durum. Birebir aynı özellikte değil RAM bellekleriniz. Birinin denetleyicisi ile diğerinin denetleyicisi arasında 1 nesil fark var. Bazı 3200 MHz RAM'lerin temel denetleyicileri 2133 MHz bile olabiliyor. XMP profilinin sizde sorun çıkartmasının sebeplerinden biri olarak bunu görebilirsiniz aslında. Aynı RAM'den kullanmanızda fayda var. Özellikleri CL değerine kadar bire bir aynı olsa bile denetleyicileri farklı olan RAM belleklerin XMP profilleride birbirinden farklıdır. CPU-Z'de RAM belleklerin profillerinde farkı görebilirsiniz. Bu fark yüzünden XMP çalışmaz ve işlemcinin sunduğu yani 2666MHz saat hızına çekmeye çalışır RAM bellekleri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı