İki SSD'yi tek disk olarak kullanma

esador

Hectopat
Katılım
12 Temmuz 2018
Mesajlar
321
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternette başlıktaki problemime Raid isimli bir uygulama deva oluyormuş fakat olumlu/olumsuz birçok yorumla karşılaştım ve uygulamasına sağlıklı bir rehber bulamadım. Elimde 2 adet SSD olacak inşallah yakında, birisi 120 birisi 240 GB ve farklı marka ve okuma/yazma hızlarına sahipler. Ben bu iki SSD'yi sistemimde 1x360 olarak kullanabilir miyim? Amacım okuma/yazma hızının artması değil, yalnızca alanı daha verimli bir şekilde kullanmak. Malumunuz yalnızca GTA 5 75 GB yer kaplıyor, 120'liğe kurduğum zaman adam gibi başka bir şey kuramıyorum ve kalan o 30-40 GB'lik alan çöp oluyor. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum, ilginiz için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki SSD leri bence raid yaparak kullanma. Çünkü elinde 2 tane aynı kapasitede disk yok ikisi de farklı. Tek tek kullanman daha iyi olur. 120GB olana işletim sistemi ve yazılımlar. Diğerine oyunları kurar kullanırsın.

Şimdi raid 0 yapmaya kalksan düşük kapasideki olan ssd ile diğer ssd aynı değeri alacak. Yani 120+240=240GB toplamda yerin olacak. Saçma oluyor. Elinde 120+120 olsa 240GB kullanırsın. Birde raid 0 diziliminin bozulduğu zaman verilerini kurtaramazsın. Hiç gerek yok.
 
Raid olayına yabancı olduğumdan yeni öğreniyorum, dediğiniz gibi saçma oluyor o zaman. Artık bir şekilde sığmaya çalışacağım o zaman, teşekkürler. Konuyu kapatıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı