İki tane bilgisayar kasasını tek monitör, klavye ve fare ile nasıl kullanabilirim?

wishlamb

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, iki tane bilgisayar kasam var ve kullanım amaçları farklı. İki kasayı tek monitör, klavye ve fare ile kasalar arasında geçiş yaparak kullanmak istiyorum. Mesela monitörü, klavyeyi ve fareyi Switch tarzı bir aparata bağlayıp sonra o aparattan kasalara bağlasam. Aparat üzerinden kasalar arası geçiş yaparak tek monitör, klavye ve fare ile kontrol edebilir miyim?
Monitör girişi VGA.
Kasanın birisi VGA çıkışlı diğeri HDMI çıkışlı.

Son düzenleme:
Merhaba, iki tane bilgisayar kasam var ve kullanım amaçları farklı. İki kasayı tek monitör, klavye ve fare ile kasalar arasında geçiş yaparak kullanmak istiyorum. Mesela monitörü, klavyeyi ve fareyi Switch tarzı bir aparata bağlayıp sonra o aparattan kasalara bağlasam. Aparat üzerinden kasalar arası geçiş yaparak tek monitör, klavye ve fare ile kontrol edebilir miyim?
Monitör girişi VGA.
Kasanın birisi VGA çıkışlı diğeri HDMI çıkışlı.
Merhaba. KVM switch alırsanız dediğiniz şeyleri yapabilirsiniz ama biraz pahalı ürünler bunlar.

Ucuzları da varmış, mesela: https://www.hepsiburada.com/qpars-q...witch-usb-kwm-switch-2-port-pm-bdan0600001006

Bir kasanın VGA diğer kasanın HDMI ama monitörüm VGA. Dönüştürücü ile HDMI dan VGA ya dönüştürürüm.
Aynı benim ki gibi. Buradaki şey ucuz dönüştürücüler var VGA yı dağıtanlar . Monitör VGA , Kasalar VGA fakat senin bir kasan HDMI tıpkı benim yasadığım sorunu yaşayacaksın.

O da HDMI olan kasaya bir dönüştürücü onu da Switch e bağlayınca otomatikman çözünürlüğün düşecek. Belli aralıklar ekran siyah olacak, ve bazen komple gidecek.

Dolayısıyla sana en uygunu

Merhaba. KVM switch alırsanız dediğiniz şeyleri yapabilirsiniz ama biraz pahalı ürünler bunlar.

Ucuzları da varmış, mesela: https://www.hepsiburada.com/qpars-q...witch-usb-kwm-switch-2-port-pm-bdan0600001006
Bu ürünün 4 lüsü bende mevcut. Ama 1 kasam HDMI diye tam verimli kullanamıyorum. Aslında burada yapacağım şey HDMI bir monitör almak. Tüm sorun o zaman çözülüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı