İki tane PSU'yu birleştirmek riskli mi?

WhiperOfNight

Hectopat
Bir adet 3080 Ti'lı bir sistemim var. Yanında Corsair RM750 80+ Gold PSU kullanıyorum. Ben bu sisteme ikinci bir 3080 Ti daha eklemek istiyorum ama PSU yetersiz kalıyor. Gidip de 1200 ya da 1500 Watt'lık PSU'lar almak istemiyorum çünkü hem fiyat farkı çok hem de elimdeki 750 Watt'lık çöp olacak.

Demek istediğim, ikinci bir 750 Watt aynı model PSU'yu bağlamanın sisteme bir sıkıntısı olur mu? Şimdi ileride anakartıma, ekran kartlarına veya diğer sistem bileşenlerine zarar verecekse gidip paraya kıyacağım ama daha yeni ekran kartı aldığım için beni maddi olarak çok zorlayacak. Teknik açıdan bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.

Paralel bağlama gibi bir şey yapamazsınız.
Her elemanı farklı psu lar arasında eşit paylaştırıp şu psu ları aynı anda açtırma kapatma aparatından alırsanız çalışacaktır.

Paralel bağlama gibi bir şey yapamazsınız.
Her elemanı farklı psu lar arasında eşit paylaştırıp şu psu ları aynı anda açtırma kapatma aparatından alırsanız çalışacaktır.
Add2psu aparatıyla ilk psuya bağlayacağım ikinci 3080ti ise bu ikinci psuya bu şekilde düşünüyorum.Çalışacağını biliyorum ama yanma ya da patlama riski vs olur mu diye çekiniyorum.
2.ci RTX 3080 Ti'yi ne yapacaksınız? Mining dışında gereksiz hocam.

Hocam aslında bu ikinci 3080 Ti yurtdışıdan bir arkadaşla hediye gibi bir şey oldu. Fiyatı çok uyguna geldi yani. Ek olarak bazı kullandığım programlarda hangi GPU'nun kullanılacağını seçebiliyorsun. O çalışırken diğer GPU üzerinden oyun oynamak gibi bir fikrim var.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam.

Add2psu aparatıyla ilk psuya bağlayacağım ikinci 3080ti ise bu ikinci psuya bu şekilde düşünüyorum.Çalışacağını biliyorum ama yanma ya da patlama riski vs olur mu diye çekiniyorum.
3080Tİ LHR bir kart. Mining performansı tatmin edici olmaz. Ek olarak 3080Tİ’ın SLI desteği yok yani iki kartı birlikte kullanamazsın.

3080 Ti LHR bir kart. Mining performansı tatmin edici olmaz. Ek olarak 3080 Ti'ın SLI desteği yok yani iki kartı birlikte kullanamazsın.

İki kartı birlikte kullanmayacağım hocam. Biri başka bir iş yaparken diğeriyle oyun oynayacağım. Çünkü arkadaşımın çift 3070 Ti'lı sisteminde bunu yapıyorduk ve pekala çalışıyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…