İki tane SSD kullanmak

Doğukan Eren

Hectopat
Sisteme 2 SSD almayı düşünüyorum.
Ve.

250GB olana sistemi kurup diğer bütün uygulamaları 1TB olana atmayı düşünüyorum. Bütçe sıkıntım yok. Bunu yaparsam sistemde bana artısı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 250GB olanı almana gerek yok. Zaten 1TB olan SSD de gayet hızlı bir M2 model.

Bütçe sıkıntısı yoksa aynı marka, model ve GB değerine sahip iki SSD alıp RAID 0 ile hızı ikiye katlayabilirsin. Alacağın SSD modeline göre değişir ama yaklaşık 6000MB civarı okuma yazma hızın olur

Son düzenleme:
M2 NVMe SSD ile Sata SSD arasında Windows açılış sürelerinde pek bir fark olmuyor. Sata ile 7 saniyede açılıyorsa NVMe ile 6.5 saniyede açılıyor örneğin. Sadece sistem kurmak için alacaksanız Sata SSD alabilirsiniz. Bütçe sıkıntım yok demişsiniz o halde NVMe alabilirsiniz. Uygulamalar için ise NVMe çok daha iyi. Özellikle CAD programları, render programları, Photoshop için çok etkili. Sata SSD'de 10 saniyede açılan bir Photoshop dosyası 3-4 saniyede açılıyor benim sistemimde. O yüzden uygulamalar için NVMe kullanmanız gayet iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…